- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Француз матирао опаку болест – на Светски дан борбе против рака

© AP Photo / Martin MeissnerСебастијен Але
Себастијен Але - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Пратите нас
На дан када је Борусија из Дортмунда одлучила да упозори јавност на превенцију против рака тестиса, Себастијен Але је постигао првенац за „Милионере“. Ради се о момку који је пре само неколико недеља победио ову опаку болест.
Неколико минута уочи почетног ударца на утакмици против Фрајбурга на „Вестфалену“ у суботу поподне, круг на центру игралишта није изгледао идеално.
Обично перфектан круг исцртан на зеленој површини, ове суботе је имао малу квржицу на доњој страни - намерно придодату од стране Вила Дростеа, човека који се стара о терену - на Светски дан борбе против рака, како би се подигла свест о важности превентивних прегледа.
Око један сат касније све је било на свом месту. Трећи погодак за Дортмунд у победи од 5:1 над Фрајбургом постигао је Себастијен Але. Његов моћни ударац главом испред чувеног „Жутог зида“ био је први гол откако је успешно окончао борбу за раком тестиса.
„Осећао сам се као да летим, као да сам био на облаку, а читав стадион је скакао и радовао се“, рекао је 27-годишњи Але и додао:

„Чекао сам овај моменат од првог дана борбе са раком, а посебно ми значи што сам постигао првенац баш на овај дан. Драго ми је ако је мој гол оврадовао још неког. Биће то велики подстрек и надам се да ћу имати још више оваквих тренутака у наставку сезоне.“

Спортски директор Борусије Себастијан Кел каже да су сви у клубу више него срећни због репрезентативца Обале Слоноваче.
„Већ дуго напорно тренира и ради на повратку. Толико смо га чекали, сада је са његових леђа пао велики терет“, поручио је Кел.
Борусија је четвртом победом у четири утакмице овог пролећа стигла Бајерн из Минхена (обоје имају по 37 бодова). Лидер Бундеслиге је Унион Берлин са 39.
Футбол. Лига чемпионов. Матч ЦСКА - Рома - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Бизарни енглески прописи спречили да син легенде заигра с Митровићем
Каземиро, Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Целу каријеру носи погрешно име на дресу – зна то и неће да промени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала