- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев се после четири месеца бори за трофеј – Рус се враћа у друштво најбољих

© AP PhotoДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, пласирао се у финале турнира у Ротердаму после фантастичне победе против Григора Димитрова, бугарског тенисера, резултатом 6:1, 6:2. Пласман у финалу Русу је поново обезбедио место у Топ десет најбољих тенисера света.
После важне победе над Феликсом Оже-Алијасимом, онај стари Данил Медведев, пун самопоуздања изашао је на терен и против Григора Димитрова, а бугарски тенисер није био у прилици да покаже ни делић онога што уме јер је Рус био импресиван.
Старт сезоне био је лош за Данила, али се руски тенисер вратио у форму и тенисом какав тренутно показује у Ротердаму поново је једна од највећих претња свим осталим играчима.
Пласман у финале донео је Медведеву од понедељка поново место у Топ десет најбољих тенисера света, али је можда још важније што ће се бивши број један после четири месеца поново борити за трофеј.
Димитрову је за цео меч допустио само три гема! Имао је бугарски тенисер брејк лопте, али само једна за цео први сет била је недовољна да запрети Медведеву. Други сет деловао је мало напетије само на почетку јер су играчи разменили по брејк, али је Медведев у шестом гему преузео иницијативу и Димитрову поново одузео сервис.
Ситуација је могла да се закомпликује јер је Рус морао да се суочи са три брејк лопте, али у сваком том кључном поену био је на висини задатка и поново показао колико је талентовани дефанзивац.
Резултат показује убедљиву победу, међутим Данил је уз велико поштовање поздравио Димитрова и рекао да му задатак није био уопште толико лак колико је изгледало.
„Резултат не показује колико је меч био физички тежак за обојицу. Срећан сам што сам се пласирао у финале“, рекао је Медведев.
Од тренутка када је у првом колу изгубио сет од Алехандра Давидовича Фокине, Медведев је у осам сетова изгубио само 17 гемова и апсолутно заслужено ушао у финале Ротердама.
Рус ће се за трофеј борити против бољег из дуела Талон Грикспор - Јаник Синер, а то је уједно не само његово прво финале од почетка године већ и од трофеја у Бечу који је освојио у октобру прошле године.
„Да, осећам се одлично, али размишљам о финалу, ту су двојица добрих играча против којих могу да играм. Дефинитивно ћу гледати и једва чекам викенд“, поручио је Медведев.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Надал не иде у Америку: „Тужан сам, није могуће да играм“
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Кецмановић преко Американца до полуфинала – Алкарас „џелат“ Срба
Најбољи тенисер света освојио УС опен друпги пут у каријери - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Демократе не желе Ђоковића у Америци – откривени су нови детаљи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала