- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тотална ренесанса Душана Силног – Србин доминирао у новој победи Ајакса

© AP Photo / Bernat ArmangueДушан Тадић, Ајакс
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Душан Тадић наставља рапсодију откако је дошао нови тренер Џон Хејтинга, а Ајакс после агоније полако сустиже лидера Фејенорд у Ередивизији. Србин је допринео ове недеље победи над Спартом из Ротердама (4:0) са два гола и асистенцијом.
Српски репрезентативац се уписао у стрелце већ после шест минута игре. Дејви Класен га је проиграо са левог крила, а Душан лепо и атрактивно, чини се петом, матирао голмана гостију.
До другог поготка популарни „Копљаници“ су стигли у 27. минуту, а Кенету Тејлору асистирао је управо Тадић, који и овај меч игра као централни нападач, потпомогнут Бергвајном, Кудусом и Бехајсом.
Тачку на тријумф актуелног шампиона Холандије Душан је ставио у 64. минуту. Претходно је гостујући бек Самбо оборио Бергвајна, а Србин био сигуран егзекутор са 11 метара. Био је ово јубиларни, 100. погодак Тадића у дресу Ајакса.
Коначних 4:0 поставио је млади Мохамед Кудус лепим поготком из слободног ударца у 84. минуту.
Бројке показују да је Тадић васкрсао одласком Алфреда Шројдера и доласком Џона Хејтинге. У првих 18 утакмица у првенству постигао је свега три поготка, и углавном је играо десно крило, а не лево, јер је бивши тренер правио место за новајлију Бергвајна.
Онда је на клупу стигао Хејтинга и ствари су поново дошле на своје место. Тадић је заиграо или централног нападача или лево крило, па је на последњих пет утакмица у лиги четири пута пронашао пут до мреже и уписао три асистенције.
Сада је на коти од седам голова и 12 асистенција, а с обзиром на то да краја првенства има још 12 кола, лако је могуће да добаци до учинка из претходне сезоне када је 13 пута био стрелац и имао је 19 асистенција.
Пласман обезедио Sofascore
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Напади на Душана Силног не престају, али је он васкрсао: „Свежа крв, импресиониран сам“
Навијачи Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Делије су отвориле фронт у Европи: „Тражиће се освета и издајник“
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Шокирао је Станковића па заплакао због Михајловића: „Верујем да ми је он помогао да постигнем гол“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала