- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрукао се против Хрвата, има 103 килограма – али клуб верује у њега: „Све сам уложио“

© AP Photo / Luca BrunoРомелу Лукаку
Ромелу Лукаку - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
Пратите нас
Интер је голом резервисте Ромелуа Лукакуа победио Порто (1:0) у првом мечу осмине финала, а у центру пажње се нашао Белгијанац због тога што је меч почео с клупе. Уследио је кратак и јасан одговор спортског директора неро-азура Бепеа Мароте, који је објаснио да Лукаку има 103 килограма и да зато није стартер.
Фудбалски свет сасвим сигурно добро памти колосалне прилике које је Лукаку успео да промаши против Хрватске у мечу 3. кола групне фазе. Чак четири зицера имао је робусни шпиц Белгије, али се жестоко обрукао, трасирајући пут Хрватима у осмину финала Мундијала у Катару.
У шоку и сузама био је тада Лукаку. Пад форме био је очигледан, а с тим се поклопио и вишак килограма који је набацио. Имао је проблема и с повредама, али је у последње време почео да ради оно за шта је плаћен и што најбоље зна - да постиже голове.
Учинио је то против Удинезеа протеклог викенда у победи Интера 3:1, да би израстао у хероја против "змајева" са стадиона Драгао.
Дуго се вицешампион Италије на свом терену мучио против Порта, за који је свих 90 минута одиграо српски репрезентативац Марко Грујић, да би гол Лукакуа у 86. минуту био довољан за предност пред реванш у Португалији.
Медије на Апенинима занимало је после меча због чега се нападач који је стигао из Челсија и скупо је плаћен, нашао на клупи за резерве. У игру је ушао у 58. минуту уместо Едина Џека.
„Због чега је Лукаку на клупи? Због тога што има 103 килограма и није довољно спреман. Играч у стартној постави мора да буде 100 одсто спреман, он то тренутно није и чекамо да се врати у форму“, изјавио је Марота.
Није се на томе зауставио спортски директор чувеног италијанског клуба, већ се осврнуо и на Мундијал у Катару, где је Лукаку тотално подбацио.
„Имао је грозну сезону у којој је играо на Светском првенству. Од повратка није пружио Интеру оно што може и што се од њега очекује, али смо уверени да ће се довести у ред и бити прави у финишу сезоне"“ закључио је Марота.
Ромелу Лукакуу је ове сезоне одиграо само два меча у Лиги шампиона и постигао је исто толико голова, док је у Серији А на 11 утакмица у два наврата тресао мрежу уз једну асистенцију.
„Све сам уложио у тај финиш. Желели смо победу и могли да постигнемо и други гол. Ипак, најважније је да смо тријумфовали“, рекао је Лукаку.
Подсетимо, робусни белгијски нападач је 2021. године прешао из Интера у Челси за вртоглавих 115 милиона евра. Имао је кошмарну сезону и проглашен је тоталним промашајем, после чега се као позајмљени фудбалер вратио у Италију и поново обуркао црно-плави дрес.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
СПОРТ
Гвардиол шокирао Гвардиолу, а Интер избегао „нулу“ у мечу који је обележио судија Јовановић
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
СПОРТ
Петар Тадић за Спутњик о нападима на сина: „Пије пиво, грицка семенке и пљује по Душану“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала