- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова „љубавна афера“ која траје преко 15 година

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић на тренингу у Дубаију
Новак Ђоковић на тренингу у Дубаију - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, од уторка ће се борити за шесту титулу на турниру у Дубаију са којим има лепу историју која се често назива и „љубавном афером“. Српски ас истакао је да му прија да игра и тренира у Уједињеним Арапским Емиратима, а 2020. године добио је и десетогодишњу Златну визу за ту земљу, што је показатељ колико је цењен.
Новак Ђоковић закорачио је у 378. недељу на првом месту и тиме надмашио рекорд чувене Штефи Граф, а та вест затекла га је у Дубаију који се српском асу и раније показао као место погодно за лепе вести.
Најбољи тенисер света био је међу првим спортистима који су добили Златну визу за улазак у Уједињене Арапаске Емирате, а том приликом говорио је колико му Дубаи прија за тренинге. На том турниру наступао је први пут 2007. године, а последњи трофеј освојио је управо 2020. године.
„Захвалан сам јер сам годинама пријатељ са Његовим Височанством (шеиком Хамданом бин Мохамедом бин Ал Мактумом, престолонаследником Дубаија). Желим да му се захвалим што ми је омогућио да тренирам у његовој установи током година колико сам долазио у Дубаи“, рекао је још 2020. године Новак, а „љубавна афера“ наставила се до данас.
Док је Новак прошле године пролазио кроз изузетно непријатне сцене у Аустралији, није могао ни да планира наставак сезоне јер није знао где ће моћи да игра. Уточиште је нашао у Дубаију где је одиграо први турнир у сезони. Истина, неочекивано је испао у четвртфиналу од Јиржија Веселог, али српског аса то није успело да одвоји од Дубаија.
Годину дана касније вратио се у много другачијем расположењу. У Емирате стиже са две титуле од почетка сезоне, од којих је једна Гренд слем.
„Навијачи овог турнира захваљујем вам се на подршци свих ових година и молим вас да дођете у што већем броју наредних дана како би нас подржали. Биће забаве и много доброг тениса“, рекао је Новак по доласку у Дубаи.
Српски ас учешће на турниру у Дубаију није доводио у питање, међутим проблем је правила повреда за коју Новак није знао хоће ли бити у потпуности залечена пред почетак турнира.
„Увек је био план да будем овде и учествујем на шампионату у Дубаију. После Аустралијан опена нисам знао ли ћу бити овде или не. Вероватно смо пре само пет, шест дана знали да ћу моћи да играм док смо тестирали ногу на тениском терену. Имао сам довољно времена у теретани, да тако кажем, кондиционо, направио сам добру базу. Неколико недеља нисам играо тенис“, открио је најбољи тенисер света.
Ђоковић ће у уторак наставити своју љубавну аферу у жељи да настави победнички низ јер српски ас од почетка године не зна за пораз. Први противник у Дубаију биће му квалификант Томас Махач из Чешке.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Алкарас испустио титулу у Рију: „Не размишљам о Новаку и првом месту“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Новак Ђоковић је најбољи у историји тениса – од врха Копаоника до рушења рекорда славне Немице
Вероника Кудерметова и Људмила Самсонова - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Русији су донеле полуфинале, а сада су се вратиле са титулом: „Освојићемо још много трофеја заједно“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала