- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Орлови за Спутњик: Увек смо знали шта је циљ

© Sputnik / Лола ЂорђевићСрбија и Велика Британија
Србија и Велика Британија - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије је искористила последњу шансу и пласирала се на Светско првенство, победом у Београду над Великом Британијом у завршном колу квалификација резултатом 101:83, a играчи су за Спутњик казали да су увек знали шта је њихов циљ.
Србија је морала да оствари победу како би обезбедила себи позицију на Мундобаскету, императив тријумфа се осећао у екипи, било је и успона и падова, а британска екипа је посао чинила много тежим, нарочито преко својих леворуких играча.
Ипак, српски тим је успевао да пронађе права решења у тешким моментима, имао је проблеме са примљеним кошевима у финалним секундама четвртина, што му је као по правилу секло крила, али када се ломило фокус је био на највишем нивоу, упркос трзавицама.
Најбољи у српском тиму био је Алекса Аврамовић, убацио је 20 поена и још једном показао да има велики мотив када носи дрес своје државе.
„Увек је лепо доћи и играти за репрезентацију, стварно се осећам поносно, то је један од мојих дечачких снова. Не бих истицао себе у целој причи, много играча је прошло кроз све квалификационе циклусе. Једноставно, трудимо се да увек подижемо форму, да се боље упознамо, да нам буде лакше на сваком наредном окупљању. Није увек лако, увек је другачији тим, али смо свој циљ испунили“, навео је Аврамовић за Спутњик.
Један од ретких играча који је готово увек био у ситуацији да се одазове позиву је и капитен Марко Јагодић Куриџа, који нема дилему у вези са играњем за репрезентацију иако има 36 година.
„Ако ме селектор буде звао, ја ћу се одазвати. Нека најбољих 12 иде на Мундобаскет, ако у том тренутку будем ту – супер, ако не, навијаћу за Србију као и увек“, истакао је борбени кошаркаш за Спутњик.
Значајан допринос дао је и Огњен Добрић, кошаркаш Црвене звезде, кога је сукоб ФИБА и Евролиге често спречавао да буде део националног тима.
„Таква је ситуација, много играча има обавезе у клубовима или повреде које мора да санира... Ко год је дошао на окупљање донео је позитивну енергију и атмосфера је увек била добра. То је најбитније, увек се знало шта је циљ и зашто смо ту, за шта се окупљамо и то је било довољно да се пласирамо на Мундобаскет“, истакао је Добрић за Спутњик.
Кошаркаши Србије су последњи изборили пласман на Мундобаскет, на њему ће учествовати 32 екипе, а играће се у Јапану, Индонезији и на Филипинима од 25. августа до 10. септембра ове године.
Србија и Велика Британија - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Кроз трње до велике победе у Београду – Србија „стотком“ иде на Светско првенство!
Валтер Таварес - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Црна Гора остала без рекорда – чудо је режирао „џин“ за чији патриотизам не постоји препрека
Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Срамота Аргентине, Звездин плејмејкер разочаран: „Мука ми је од свега“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала