- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Рафална паљба“ магичног Луке и моћног Американца – сами победили звезде и ушли у историју

© AP PhotoЛука Дончић и Кајри Ирвинг
Лука Дончић и Кајри Ирвинг - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Пратите нас
Кошаркаши Даласа предвођени невероватним Луком Дончићем и Кајријем Ирвингом остварили су победу над Филаделфијом резултатом 133:126. Словенац и Американац постали су први саиграчи у историји Даласа који су постигли по 40 поена на једној утакмици.
Када је одјекнула вест да ће Кајри Ирвинг појачати Далас први коментари били су да ће Лука Дончић остати у његовој сенци, али Маверикси су имали другачији план. Није им био циљ да се Лука заборави већ да добије помоћ истог калибра што се и догодило.
У спектакуларном окршају са Џоелом Ембидом и Џејмсом Харденом Дончић је убацио чак 42 поена уз 12 асистенција и четири скока. Словенац је погодио седам од 13 тројки, а на другој страни Ирвинг је убацио 40 поена и само једну тројку мање од Луке из осам покушаја. Американац је забележио шест асистенција и четири скока.
Када се узме у обзир да је Далас убацио 133 поена, долази се до закључка да су Дончић и Ирвинг Филаделфији сами дали две трећине поена. Невероватни Словенац и Американац уписали су се у историји Даласа као први саиграчи који су на истој утакмици убацили 40 и више поена.
Филаделфија је предност имала током прве деонице, али када су се Лука и Кајри преузели ствар у своје руке Далас је кренуо да решета. Тек у последњој деоници кошаркаши Филаделфије показали су да би могло да дође до преокрета када су смањили предност на само четири поена разлике.
Међутим, уследила је серија тројки Маверикса који су вратили нешто већу разлику, да би тандем Ембид и Харден покушао да ухвати „последњи воз“ на три минута до краја утакмице. Ушли су у серију од 11 поена, међутим тачку ставља чудесни Ирвинг после слободних бацања.
Дончић и Ирвинг уједно су били и најефикаснији играчи на мечу, док је најбољи у тиму Филаделфије био Ембид са 35 поена, осам скокова и једносм асистенцијом.Тајрис Макси имао је 29 поена, док је два мање уписао Харден.
Остали резултати:
Вашингтон – Торонто 119:108
Сан Антонио – Индијана 110:99
Голден Стејт – Лос Анђелес Клиперси 115:91
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
СПОРТ
Јокић добио још једну награду – тренер бесан због критика: „Можда им је досадио Србин који разбија“
 Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Тројка за тројком и Алексин шоу – Партизан надиграо Албу!
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Звезда изгубила добијену утакмицу – Лучић засенио Кампаца у Минхену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала