- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац се поклонио Николиној генијалности: „Гледајте, учите и слушајте“

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић и Мајкл Мелоун
Никола Јокић и Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
Пратите нас
Тренер Денвера Мајкл Мелоун нахвалио је Србина после великог преокрета и победе над Торонтом (118:113), јер је поново имао помоћ импресивног Николе Јокића, како на паркету, тако и на клупи.
Да је Сомборац изузетно кошаркашки надарен и интелигентан, то је одавно позната ствар, али Никола наставља да помера све те силне границе и да распамећује чак и оне најтврдокорније кошаркашке аналитичаре и љубитеље магичне игре под обручем.
Не само што је после Мемфиса, поново показао пут Мајклу Мелоуну како заједничким снагама да поведу Денвер до нове победе, већ је у тренуцима када се ломио меч, са неколико изузетно паметних одлука, утицао на то да тас на ваги превагне у корист Нагетса, који су лидери Западне конференције са чак 46 победа.
Никола Јакшић - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СПОРТ
Бура у српском ватерполу због капитена – клуб га није пустио на Светски куп
Имао је Јокић украдену лопту у финишу о којој се мало прича и пише, имао је и изнуђен фаул, али је према писању америчких медија, Мелоуна одушевио фаул који је Никола Јокић направио над центром Торонта Јакобом Поелтлом.
Арон Гордон је успео да погоди за преокрет и вођство Денвера на само 28,3 секунде до краја, а онда је Јокић по ко зна који пут сервирао Американцима сву кошаркашку генијалност спаковану у тело центра, који размишља боље од велике већине најбољих плејмекера на планети.
Послао је Јокић високог Аустријанца на линију пенала, добро знајући да му је то најслабија тачка, јер проценти кажу да је његов проценат реализације ниских 53,6 одсто. Подсетио је Мелоун да је Јокић исто радио и у двобоју са Голден Стејтом када је фаулирао центра Кевона Лунија.
И био је то пун погодак!
Центар Репторса промашио је оба, а лопта је завршила у рукама Мајкла Портера Џуниора који је фаулиран и његов поен с линије слободних бацања потврдио је тријумф Нагетса.
Када свему томе додамо претходно украдену лопту, изнуђен фаул, јасно је да је Јокић решио још један меч с драматичном завршицом и да потпуно заслужено води у НБА трци за трећи узастопни МВП трофеј.
„Његов коефицијент интелигенције је ван граница. Изузетно поштујем његов IQ, његову интелигенцију и потпуно верујем ономе што види на паркету, То је нека наша стална комуникација, стална сарадња", рекао је Мелоун, алудирајући на ону ситуацију с полувремена када су заједно ковали тактику како да преокрену Торонто.
Наставио је амерички тренер да ниже комплименте на рачун скромног Сомборца ког неки оптужују да игра за статистику, али их је центар Денвера демантовао, јер му је недостајала асистенција за 26. трипл-дабл ове сезоне.
„Пустићу само да Николина величина говори за себе. Он је сјајан дефанзивац. Не мораш да будеш страшан атлета како би био добар дефанзивац. И зато, НБА историјо, гледај, слушај и учи", поентирао је Мајкл Мелоун, показавши да код њега нема ни трунка сујете и да ужива у сарадњи с Николом Јокићем који је има и нову, незваничну улогу његовог помоћника.
Зоран Лукић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Селектор Русије за Спутњик: Јокић је „лобања“, Новак највећи, а ФИБА и Евролига – доста више!
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СПОРТ
Јокић ужива у новој улози – поново је показао тренеру пут до победе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала