- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Закон који је „смечовао“ Новака – скупо кошта Американце

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
Пратите нас
Амерички закон према ком Новак Ђоковић и остали невакцинисани странци и даље не могу да уђу у земљу, коштаће Сједињене Америчке Државе око 80 милијарди долара. Поменута забрана изузетно се одразила на економију, а то је потврдио и Џоф Фримен, председник удружења путника у Америци.
Није Новак Ђоковић имао жељу никада да се свети за неправде са којима се суочавао током каријере јер је знао да ће свако морати да плати своју казну. Американци су му као невакцинисаном странцу забранили да игра на предстојећим Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, али ће први рекет света већ од априла моћи да игра коначно где год пожели, док ће Америка добити само велики губитак.
 Лука Јовић  - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СПОРТ
Рефлектори у Мадриду били су прејаки за српску гол-машину: „Несрећно искуство“
Поводом одбијања Новакове молбе огласио се Џоф Фримен, председник удружења путника у Америци који је објаснио колику је грешку направила та држава.
„Давно је прошло време када је Америка требало да уради исто што и Европа и Аустралија, а то је да укине правила о обавезној вакцинацији за госте из иностранства. Забрана уласка Ђоковићу, најбољем тенисеру света, је велика грешка. Показује да су ова правила огромна грешка која је коштала државу преко 80 милијарди долара. Толико би зарадила од новца који доносе странци. Заиста је време за председника Бајдена да стави тачку на ово“, рекао је Фримен.
Рик Скот, сенатор са Флориде, упозорио је већ раније да је важно да Новак Ђоковић добије изузеће за улазак у земљу из економских разлога јер његово учешће на турнирима у Америци доноси далеко веће интересовање публике.
Наравно, Новак Ђоковић је централна фигура ове теме јер је најпознатије име међу невакцинисаним странцима који не могу да уђу у Америку, али када се споје сви добије се јасна слика да је одлука погрешна.
Апсурдно је поготово што је најављено да ће Џозеф Бајден 11. маја укинути све мере иако није најјасније шта би се у толико великој мери променило да забране укине сада.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СПОРТ
Још један Србин се сусрео са апсурдом – Душан играо против невакцинисаног Американца
Марта Костјук - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Новакова сарадница указала на лицемерје – када су дела на штету Рускиње, онда казне нема
Марта Костјук - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Наставља се срамота украјинске тенисерке – победила Рускињу па одбила да јој приђе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала