- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Денвер прокоцкао још један Николин „трипл-дабл“ – „Вероватно су размажени“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2023
Пратите нас
Никола Јокић је стигао до новог „трипл-дабла“ у каријери, али су Денвер Нагетси поражени на свом терену од Бруклина у драматичној завршници са 122:120. Ово је други пут на последње три утакмице да троструки двоцифрени учинак Србина није довољан за тријумф лидеру Запада, па се отварају многа питања.
Сомборац, кандидат за МВП награду, је меч са Нетсима окончао са 35 поена, 20 скокова и 11 асистенција, а у самом финишу два пута је покушао да донесе победу свом тиму.
Шутирао је 14/23 из игре и 7/10 са пенала.
Никола је после меча открио и шта је рекао саиграчима уочи последњег шута.

„Нисам им рекао ништа. Окупио сам Портера и Гордона јер сам желео да кошаркаши Бруклина мисле да припремамо последњу акцију. А ми смо знали шта ћу да одиграм“, рекао је Јокић.

Денвер је славио на претходних 27 везаних утакмица када је Никола имао „трипл-дабл“, али сада је изгубио другу у низу у којој је Србин доминирао. Неки сматрају да је проблем недовољан квалитет играча са клупе и као конкретан пример наводе синоћни меч.
Тренер Мајкл Мелоун је пробао са Томасом Брајантом, али су Нагетси изгубили са 15 поена разлике период од девет минута док је Јокић био на клупи за резерве.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
СПОРТ
Јокић доминирао, па промашио два шута за победу – Денвер опет изгубио
Ипак, и док је Србин био на терену, у неким тренуцима није успевао да добије лопту под кошем. То је оно што би могао да буде проблем у плеј-офу за лидера Запада, упозоравају медији, и саветују Нагетсе да се спреме на време.
Наравно, има и оних који за поразе директно криве шефа стручног штаба који већ осам година води Денвер. Мелоун је после меча критиковао одбрану свог тима.
„У последње три утакмице наша одбрана не постоји. Изгледа да ћу морати да пронађем играче који знају да сачувају некога“, пожалио се Мелоун.
Денвер је после трећег везаног пораза пао на 46-22 скор у сезони и 30-6 на домаћем терену. Тренер је дао свој коментар:
„Дешава се. Порази су ср***. Вероватно смо размазили велики број наших навијача“, сматра Мелоун.
Кормилар Нагетса после меча није могао да потврди колико је озбиљна повреда колена Џамала Марија који би због ње могао на дужу паузу.
Ипак, извор из клуба је локалном листу открио да је све у реду и да ће се кошаркаш Денвера брзо вратити на терен да помогне Јокићу и екипи да сјајну регуларну сезону приведу крају тријумфално.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
СПОРТ
Хајка, изгледа, не успева – нека се спреме на пут за Сомбор
Џамал Мареј - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
СПОРТ
Јокићеве саборце зближиле су невоља и црква – и сада пишу историју
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
СПОРТ
Четвороструки „пиштољџија“ је рекао своје – Џордан, Јокић па Kоби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала