- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кирби: САД неће успети да изваде олупину дрона из Црног мора

© AP Photo / Evan VucciKоординатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби
Kоординатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби  - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе још нису успеле да извуку олупину америчког дрона МКу-9 (MQ-9) који се срушио у Црном мору и мало је вероватно да ће то успети, изјавио је координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби у интервјуу за „Си-Ен-Ен“.

„Није пронађен. И нисам сигуран да ћемо успети да га извучемо. Тамо где је пао у Црно море је веома дубока вода. Тако да још увек процењујемо да ли ће бити успешни уложени напори да га повратимо. Нисам сигуран да можемо да га извучемо“, прецизирао је Кирби.

Кирби је подсетио да је у уторак руски амбасадор у Вашингтону позван у Стејт департмент где су му амерички званичници саопштили да Руси морају да буду пажљивији када лете у међународном ваздушном простору у близини америчких летелица.
„Порука коју смо пренели руском амбасадору је да треба да буду опрезнији приликом летова у међународном ваздушном простору у близини америчких летелица које, опет, лете потпуно легално и спроводе мисије подршке нашим интересима националне безбедности“, рекао је Кирби.
„Они треба да буду пажљивији“, закључио је Кирби.
Европска команда САД саопштила је у уторак да се руски авион Су-27, наводно, сударио са америчком дроном МК-9, након чега се беспилотна летелица друшила у Црно море. Пентагон је потврдио да је амерички дрон био у извиђачкој мисији, али није прецизирао да ли је носио оружје. Са своје стране, Министарство одбране Русије саопштило је да је амерички дрон MQ-9 сам пао у Црно море током оштрог маневрисања.
Зграда Пентагона са америчком заставом - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СВЕТ
САД не желе да оборени дрон падне у туђе руке; Руски експерт: САД више неће слати дронове близу нас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала