- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о инциденту са америчким дроном: Односи Москве и Вашингтона на најнижој тачки

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
Пратите нас
Односи две земље тренутно су на најнижој тачки и у веома жалосном стању, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући јучерашњи инцидент са америчким дроном.
Портпарол је новинаре позвао да се фокусирају на саопштење Министарства одбране да физичког контакта руског борбеног авиона са америчким дроном није било и да оружје није употребљено.
„Не, немамо ништа да додамо уз саопштење нашег Министарства одбране које је било довољно исцрпно и које описује околности догађаја. Што се тиче билатералних односа, знамо да су они, вероватно, на најнижној тачки и у веома жалосном стању“, рекао је Песков.
Песков је такође потврдио да је руском председнику Владимир Путину поднет извештај о инциденту са америчким дроном, као и да контаката Москве и Вашингтона на највишем нивоу није било.
Према његовим речима, Русија никада није одбијала конструктиван дијалог са САД и не одбија ни сада.
Претходно је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов изјавио да амерички дронови сакупљају обавештајне податке које Кијев затим употребљава за нападе на Русију. Према његовим речима, Москва се нада да ће САД „престати да лете у близини руских граница“.
Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је амерички дрон MQ-9 пао у Црно море током оштрог маневрисања. Руски ловци који су подигнути ради пресретања нису били у контакти с њим, нити су употребили оружје.
Министарство одбране Русије саопштило је да је ујутру 14. марта амерички дрон МК-9 са искљученим транспондерима летео ка руској граници, руски ловци су подигнути у ваздух да би идентификовали уљеза. Услед наглог маневрисања, дрон је изгубио висину и пао у воду.
Зграда Пентагона са америчком заставом - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СВЕТ
САД не желе да оборени дрон падне у туђе руке; Руски експерт: САД више неће слати дронове близу нас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала