- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чизма поново маршира Европом

© AP Photo / Gregorio BorgiaНаполи
Наполи - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Пратите нас
Италијански фудбал доживео је тоталну ренесансу на европској сцени, а потврда за то огледа се у чињеници да су после 17 година, чак три клуба са Чизме изборила пласман у четвртфинале Лиге шампиона.
После љутих градских ривала Милана и Интера, и Наполи је заузео своје место међу осам најбољих на Старом континенту, па је јасно да Чизма поново маршира Европом!
У петак ће у Ниону бити одржан жреб за четвртфинале Лиге шампиона, а највише представника имаће управо стопроцентни Италијани (3/3), док ће се у бубњу наћи чак 34 пехара и шест првака Европе.
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
СПОРТ
Руска легенда критикује Србина који је нокаутирао Зенит: „Играчи га не разумеју“
Уз поменути Милан, Наполи и Интер, биће још два енглеска клуба: Манчестер сити и Челси, један из Шпаније – Реал Мадрид, Бајерн Минхен (Немачка) и Бенфика (Португалија).
Мало је недостајало да Порто преко српског репрезентативца Марка Грујића шокира Интер у реваншу у 96. минуту, али се лопти на путу ка мрежи испречила пречка. Изостали су продужеци, и Интер се нашао међу путницима за четвртфинале.
Милан је у двомечу осмине финала елиминисао Тотенхен, захваљујући победи пред својим навијачима резултатом 2:0, док су у реваншу у Лондону мреже мировале.
Потпуну доминацију ове сезоне, како у Серији А, тако и на европској позорници, наставио је да потврђује Наполи.
Клуб с југа Италије лако је у двомечу осмине елиминисао Ајнтрахт Франкфурт уккупним резултатом 5:0.
Прво лекција у Немачкој 2:0, а онда и рутинска победа у гротлу стадиона „Дијего Армандо Марадона“, где је пре самом меча, а и после, било присутно дивљање гостујућих навијача који су ломили све пред собом, а полиција имала пуне руке посла.
Ипак, на терену није било никакве драме. Двомеч је јасно показао да је Наполи, бар за класу, испред Ајнтрахта који је завршио своју европску причу у осмини финала Лиге шампиона.
Јасно је да би сви због тога желели да избегну захуктали Наполи, где с клупе диригује искусни Лучано Спалети, док су на терену ударне игле Виктор Осимен и Квича Кварацхелија, популарни Кварадона.
Невероватно је с каквом лакоћом игра поменути дуо, који разбија све противничке одбране. Управо је Осимен с два пуцња у мету био кобан по Немце у реваншу.
И док Наполи представља истинско освежење и „мину“ коју свако жели да избегне, Интер и Милан могу да се похвале чињеницом да су први пут од сезоне 2005/06 у дуету изборили пласман у четвртфинале елитног клупског такмичења.
Такође, први пут после 17 година Италија ће имати три представника међу осам најбољих. Последњи пут то се годоило 2006. године, када је уз Интер и Милан осмину финала успешно одрадио и Јувентус.
После великог успеха Наполија огласио се творац тих резултата, Лучано Спалети, који је одговорио на крупне речи Пепа Гвардиоле, да је Наполи тренутно најјача екипа у Европи.
„То ме не чини поносним и немам никакав утицај на мене. То је игрица коју сви знају и која има за циљ стављања притиска на друге. Да ли да ставимо Наполи испред Манчестер ситија? Они потроше 900 милиона у поређењу са наших девет, постоји разлог. То је игрица којом желе да нас уздигну како би нас срушили“, поручио је бивши тренер Зенита и Роме.
Због таквог одговора искусног стручњака јавност у Италији били је одушевљења.
Сума сумарум, Наполи наставља да живи свој сан. Титула у Серији А ускоро ће и математички бити решена, прва још од великог Дијега Арманда Марадоне и 1990. године, док је у игри и чувени „ушати пехар“ који би био први у историји клуба и дефинитивно би Везув прокључао.
Тема прве емисије Спутњика спорта била је „Зашто се повукао Немања Видић?“
Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
Реал рутински елиминисао Ливерпул – Наполи показао силу против Ајнтрахта
Андреј Канчељскис - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2023
СПОРТ
Руска легенда открила невероватан ниво мржње према Русима: „Енглези не знају ништа!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала