- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал испао из Топ 10 после 18 година: „Да се није повредио...“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
Пратите нас
Нова АТП листа изашла је традиционално овог понедељка, а главна вест је да је Kарлос Алкарас прескочио Новака Ђоковића на првом месту. Ништа мање важна вест односи се на другог шпанског тенисера Рафаела Надала.
Легендарни Шпанац, освајач 22. гренд слем титуле у каријери је први пут од 2005. године испао из Топ 10 и сада је званично 13. тенисер света.
Kолико је велики подвиг Надал направио што је толико дуго опстао међу 10 најбољих, можда најбоље сведочи податак да је када је први пут ушао у Топ 10, Роџер Федерер имао четири гренд слем титуле, Новак Ђоковић био тек 153. на АТП листи, а данашњи први играч света Kарлос Алкарас имао само две године.
Надал је у ову годину ушао као светски тенисер број два, али су уследили лош наступ на Аустралијан опену, где је бранио титулу, па повреда због које је пропустио наредне турнире. Изгубио је пуно бодова, 500 у Акапулку и 600 у Индијан Велсу.
Надал је рекорд у броју седмица у Топ 10 оборио 2020. године, када је престигао Џимија Kонорса (789), а низ Шпанца се зауставио на 910 недеља.
Рус Данил Медведев каже да би све можда било другачије да се Рафа није повредио у Мелбурну.
„Можемо и да кажемо: ’Да се Рафа није повредио, можда би био број један’. Не знамо, јер је био повређен. Исто је и са Новаком. Да је могао да игра све турнире ове и прошле године, могуће је да би листа била другачија. Али… Али… Не би требало да буде ’али’, Kарлос је заслужено број један јер је освојио више бодова од осталих претходне 52 недеље, тако систем функционише“, поручио је Медведев из Индијан Велса.
Према последњим информацијама, Надал би требало да се опорави до старта сезоне на шљаци и спреми за Ролан Гарос и напад на рекордну 15. титулу шампиона у Паризу.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Шпанац разбио Руса и преотео трон Новаку Ђоковићу
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Јелена покорила Америку – уследио шоу уз поруку Белорускиње: „Последњи пут си победила“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала