- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јелена ставила круну – Пољакиња и даље прича о повреди: Није ми тешко да је победим

© AP PhotoЈелена Рибакина и Ига Швјонтек
Јелена Рибакина и Ига Швјонтек - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
Пратите нас
После пораза у полуфиналу Мастерса у Индијан Велсу од Јелене Рибакине, Ига Швјонтек истакла је да није могла да игра најбоље што уме због повреде, да би након што је Казахстанка освојила трофеј Пољакиња отишла корак даље. Швјонтек се и даље не мири са поразом и чврсто верује да би победила да није била повређена.
Ига Швјонтек је велика тениска шампионка, може да се похвали са три Гренд слем трофеја, међутим била би још већа шампионка када би нашла прави начин да честита противницама када је победе.
Истина, Пољакиња није навикла толико често да губи, али Јелена Рибакина показала јој је да дефинитинво није непобедива. Најпре на Аустралијан опену, а онда и на Мастерсу у Индијан Веслу, али уместо да Ига призна Јелени да је била боља, она тврди да би је победила да није било повреде.

„Не бих рекла да ми је тешко да их побеђујем, јер сам то пуно пута успевала. Знам да могу добро да играм против таквог типа тенисерки, али сам свесна и да морам да напредујем. Последња два меча против Рибакине нису била добра, али ћу научити много из њих. Сигурно бих овде играла боље против Рибакине да ме нису мучили болови“, истакла је Швјонтек.

Пољакиња је слично говорила и после пораза, али ни неколико дана касније не одустаје.
„Мој стручни штаб и ја смо спремили специјалну тактику за Јелену, научила сам лекцију из пораза у Мелбурну, али због повреде нисам успела да је спроведем у дело“, објаснила је прва тенисерка света.
Иако је повређена пољска тенисерка се и даље није повукла са листе учесника за Мастерс у Мајамију, мада и даље није немогуће да то уради уколико је повреда заиста озбиљније природе.
Јелена Рибакина и Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Тенис је добио нову „велику тројку“: Некада Серена, Марија и Викторија – сада Јелена, Ига и Арина
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Надал испао из Топ 10 после 18 година: „Да се није повредио...“
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
СПОРТ
Јелена покорила Америку – уследио шоу уз поруку Белорускиње: „Последњи пут си победила“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала