- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак и Роџер нису забавни: Србина назвао „краљем глупости“ па ударио и на Роџера

© AP Photo / Kin CheungНовак Ђоковић и Роџер Федерер
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
Пратите нас
Док готово сви тениски љубитељи воде полемику о томе да ли ће најбољи тенисер икада бити Новак Ђоковић, Роџер Федерер или Рафаел Надал, њихов колега Марсело Риос није одушевљен њиховим учинком у белом спорту јер је њихов тенис „негледљив“.
Необичан и увек ван калупа, Марсело Риос био је деведесетих година један од најзанимљивијих тенисера како за гледање тако и за слушање, међутим када је напустио бели спорт није остао одушевљеним „наследницима“.
Иако су Новак Ђоковић и Роџер Федерер једни од најбољих тенисера у историји тог спорта, Риос је изузетно оштро коментарисао њихову игру.
„Федерер по мени није од играча које кад видите кажете, 'како је узбудљиво'. Допада ми се како игра, јер то ради са невиђеном лакоћом, веома је интелигентан на терену, веома добар. Али он није Кирјос, Фоњини које док гледате чекате да направе збрку, неред. То је далеко интересантније. Ни Новак ми на терену не делује тако забавно“, рекао је Марсело за магазин „Клеј“.
Чилеанац истиче да је тенис постао досадан попут крикета и да том спорту фали више тенисера попут оних који су спремни да направе збрку на терену.
„Тенис је увек имао рестрикције. Псујеш, казне те; бациш рекет, нова казна. На конференцијама за медије ниси могао да причаш лоше о било коме. На Вимблдону си обучен у бело и не личиш ни на шта. Тенис је досадан, то је као гледање крикета. И онда се појави момак као Кирјос и донесе револуцију. Пуни стадионе, он је спектакл. И мене су сматрали 'погрешним'. Привлачио сам пажњу бацањем рекета, или псовкама. Људи се се забављали“, сматра Марсело Риос.
Тенисер који је оштри критичар маестралних тенисера био је први играч из Јужне Америке који је понео звање најбољег тенисера света. На првом месту провео је шест недеља, а током каријере стигао је до 18 трофеја док никада није успео да освоји Гренд слем.
Ово није први пут да Риос критикује Ђоковића. Чини се да је овога пута био чак и мекши јер је прошле године поводом Новакове одлуке да се не вакцинише изјавио да је српски ас „краљ глупости“.
„Мислим да је Ђоковић заправо краљ глупости. Прво сам мислио да је у питању страх од вакцине, али сада верујем да је чиста ароганција“, гласила је тада изјава Риоса.
Приватни живот чилеанског тенисера обележиле су много контроверзе везане за бившу супругу, док је остало упамћено да се током каријере борио са здравствени проблемом односно развојним поремећајем који карактеризује потешкоће у социјалној и невербалној комуникацији.
Погледајте емисију Спутњик спорт у којој је тема био пад Новака Ђоковића са првог места АТП листе.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
„Коначни“ обрачун Новака и Надала – ко ће доживети помрачење у „граду светлости“?
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Ђоковић открио циљеве, па Американцима дао одговор ком се нису надали
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Душан је срушио „Терминатора“ и признао: „Помислио сам, ево га – вратиће се“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала