- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли ривалство прети да постане опсесија?

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић и Карлос Алкарас
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Пратите нас
Својевремено је тренер Карлоса Алкараса изразио сумњу да је Новак Ђоковић играо повређен и освојио Аустралијан опен, а потом се огласио и талентовани шпански тенисер. Тренутно најбољи тенисер света поручио је да не сме да спусти гард у наставку двобоја за трон са Србином.
Новак Ђоковић је на дружењу са медијима из Србије и света уприличеном на „ТЦ Новак“ на Дорћолу средином фебруара, изнео низ комплимената, како на рачун Алкараса, тако и на рачун његовог тренера Хуана Карлоса Ферера, с којим је у прошлости такође водио битке на терену.
Од искусног Шпанца није стигло поштовање какво би требало да заслужује један истински шампион попут Новака, док је од његовог штићеника стигло поштовање, али и јасна порука.

„Новак Ђоковић је један од најбољих играча на свету, као и један од најбољих у историји овог спорта уз Рафаела Надала и Роџера Федерара. Сва тројица су доминирала у претходних 20 година. Не смем да спустим гард, морам да идем од турнира до турнира уколико желим да одржавам корак са Новаком на АТП листи. Самим тим што сам у позицији да водим, то је већ привилегија“, рекао је Алкарас.

Фереро се надовезао на мишљењње свог пулена.
„Покушаћемо да нађемо начин да зауставимо Ђоковића. Постоје и други сјајни играчи које ће Карлос морати да заустави ако жели да освоји још неки Гренд слем. Наравно, Ђоковић је највећи фаворит“, истакао је Фереро.
Био је то трећи пут за јако кратак временски рок да двојица Шпанаца помињу Новака Ђоковића, па се намеће питање да ли то ривалство прети да постане опсесија?
Шпанац, који је четири месеца био ван терена због повреде мишића и прескочио је Аустралијан опен, почео је годину као први играч света, али се ситуација после крунисања Новака у Мелбурну променила.
Међутим, чињеница да Ђоковић као невакцинисан није могао да наступи у Индијан Велсу, омогућила је Алкарасу да се тријумфом врати на прво место на АТП листи почетком ове недеље.
Једно је сигурно - тек следи паклена трка између Србина и Шпанца. А уколико Алкарас и његов тим буду опседнути Новаком, српском велемајстору ће бити упола лакше да поврати светски тениски трон.
Погледајте емисију Спутњик спорт, а тема је овога пута био пад Новака Ђоковића са АТП трона
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
„Новак и Роџер нису забавни: Србина назвао „краљем глупости“ па ударио и на Роџера
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Украјинци не желе да бојкотују Русе – министар изнео апсурдну идеју
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
„Коначни“ обрачун Новака и Надала – ко ће доживети помрачење у „граду светлости“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала