- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси га бацио у трећи план – повлачење, а онда и порука Србији: „Понос, сан, част“

© AFP 2023 / TOBIAS SCHWARZСрпски голман Марко Дмитровић
Српски голман Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Пратите нас
Српска фудбалска јавност била је изненађена вестима које је селектор Драган Стојковић Пикси саопштио почетком недеље приликом окупљања за „операцију Немачка 2024“, у коју ће Орлови кренути без искусног голмана Марка Дмитровића. Повукао се чувар Севиљине мреже, а сада се први пут огласио, додуше, кратком поруком.
Селектор је поручио да је Дмитровић такву одлуку донео из искључиво спортских разлога, с обзиром на то да да жели да се посвети клупској каријери и жели искључиво да буде фокусиран на обавезе с тимом из Андалузије.
Дмитровић се није оглашавао, иако је јавност сасвим сигурно желеле из прве руке да чује зашто је после само 19 одиграних утакмица у најдражем дресу, решио да се повуче.
Душан Влаховић, Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
СПОРТ
Перина рабона: Извињење као „скидање окова“ за нови почетак и стари циљ
Ипак, пре почетак квалифкација за Европско првенству где Србија у петак увече од Литваније креће да крчи пут ка Немачкој, Дмитровић је прекинуо завет ћутања путем друштвених мрежа.
„Понос, сан част! Хвала на свему и срећно“, гласила је Маркова кратка порука.
Подсетимо, почетком недеље на конференцији за медије одржаној у Кући фудбала у Старој Пазови, селектор Драган Стојковић захвалио се Дмитровићу на свему што је учинио за национални тим.
„Морам да напоменем да што се тиче Марка Дмитровића, он нас је пре неколико дана обавестио да више неће играти за репрезентацију јер жели да се фокусира на клупске обавезе. После тачно две године наше сарадње, желим да му се захвалим на свему што је урадио за репрезентацију, као и да му пожелим много успеха у даљој каријери. То је његова одлука, опет жели да се посвети клупским обавезама и претпостављам да жели да се бори да буде број један на голу Севиље. Према његовим речима, Србија има довољан број младих голмана којима треба пружити шансу. Нема ту никаквих, како да кажем, да вам објасним... Не желим да се прави нешто што нема везе са истином. Хвала му на свему, идемо даље“, рекао је Стојковић.
Управо је долазак Пиксија на место селектора склонио с гола Марка Дмитровића, који се код Љубише Тумбаковића таман усталио међу стативама и полако, али сигурно почео да скупља минуте у репрезентативном дресу.
Стојковић је прво за јединицу изабрао Предрага Рајковића, али је после тога и он изгубио статус првог голмана и од тада поверење константно добија, и оправдава, Вања Милинковић-Савић, који је уз Страхињу Павловића био најбољи појединац Србије у Катару.
Погледајте емисију Спутњик спорт, а тема је овога пута био пад Новака Ђоковића са АТП трона
Јулијан Нагелсман - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
СПОРТ
Од „генија“ до „незналице“ за три дана –„Бејби Мурињо“ добио отказ на скијању
Лионел Меси, Аргентина, прослава - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
СПОРТ
Меси дао 800. гол, „Монументал“ славио у сузама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала