- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српске леве ноге су већ у Немачкој

Србија и Литванија
Србија и Литванија - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Пратите нас
Да се фудбал игра само левом ногом, Србија би сигурно била светски шампион. Уосталом, како објаснити податак да су сва четири гола и асистенције на старту квалификација за Европско првенство 2024. забележени левом ногом.
И у Београду против Литваније (2:0) и у Подгорици против Црне Горе (2:0) користила се само једна нога, лева, као последица боље игре нашег тима по тој страни.
Филип Костић је уништио Литванце на Маракани, а иако се повредио видели смо у Подгорици да за ту позицију не треба да бринемо, јер је Филип Младеновић подједнако добар и у дефанзиви и у офанзиви по левој страни.
Заиста, ако нешто импонује у игри наше селекције то је та лева страна где не само да у двојици Филипа имамо брзину и снагу, већ и изразити нападачки потенцијал којим не могу да се похвале ни јаче селекције од нас.
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
СПОРТ
Две тачке на широке приче – од селектора и рекордера
Оно што треба да нас брине је десна страна, која је у Подгорици донекле прорадила тек уласком Андрије Живковића на терен уместо лошег Филипа Ђуричића.
Уосталом, улога десног крилног бека свакако није природна позиција за фудбалера Сампдорије, који није крив, већ само игра оно што му се каже. А и заварао нас је у оном дуелу баража са Норвешком у прошлом циклусу за Европско првенство када је одиграо сјајан меч код Љубише Тумбаковића.
Ни Андрија Живковић није убедљив на тој позицији, али може и мора да одигра, када нема већ Дарка Лазовића, који није позван за овај циклус иако је један од најбољих српских фудбалера у Серији А ове сезоне, баш на тој позицији.
Незванично, замера му се што је подржао Немању Видића за председника ФСС-а у трци са Драганом Џајићем.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
СПОРТ
Душанова порука лети преко Јадрана: „Ружан период је иза мене“
У неким ранијим утакмицама када није ишло селектор Пикси је десну страну поверавао Немањи Радоњићу, међутим, од проблематичног Нишлије ни трага ни гласа на последње две утакмице, које је испратио са клупе за резерве.
Дакле, Стојковићев задатак за наставак квалификација у јуну је да нађе одрживо решење за ту десну страну јер би лош баланс у игри могао скупо да нас кошта у дуелима са јачим селекцијама које претендујемо да престигнемо, како селектор често истиче.
Једном ногом (левом) смо већ закорачили на Европско првенство у Немачкој, потребна нам је убојита десна за потпуни утисак.
Андрија Делибашић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
СПОРТ
Јоветић, Савић и стадион Под Горицом – за Делибашићеву победу, Србију и Црну Гору
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала