- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта је потребно Партизану да овери пласман у плеј-оф Евролиге?

© Sputnik / Лола Ђорђевић Жељко Обрадовић
 Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
Пратите нас
Мислило се да ће две победе од три тешке утакмице у Арени бити довољне црно-белима да овере пласман у плеј-оф, али убедљиви тријумфи против две најбоље екипе у сезони, Олимпијакоса и Реала, и скор од 18-14 на табели и даље не гарантују екипи Жељка Обрадовића сигуран пласман у плеј-оф.
До краја регуларног дела Евролиге остала су још два кола, а црно-белима једна победа гарантује пласман у плеј-оф Евролиге, без обзира на остале резултате у елитном такмичењу.
Тим Жељка Обрадовића у 33. колу гостује у Монаку, да би у последњем, 34. дочекао Панатинаикос у Арени, где ће српски великан бити изразити фаворит против грчког великана који одавно нема никакве амбиције.
У другом случају, црно-бели би могли да прођу у топ осам и са оба пораза против Монака и Панатинаикоса, али само у случају да Басконија или Жалгирис изгубе макар једну од преостале две утакмице.
Макаби се после овог кола и победе над Миланом попео на пето место и они сада имају скор 19-13, док су Партизан и Фенербахче изједначени на 18-14. Тренутно је Басконија на осмом месту са скором 17-15, колико има и Жалгирис, док шансу вреба и Ефес са скором 16-16.
Жалгирис ће у 33. колу дочекати Макаби, Фенербахче иде на Ефес, док Басконија има најлакши посао против Асвела, па је теоретски могуће и да Ефес угрози Фенербахче.
У последњем колу Ефес игра са Монаком у Истанбулу, Басконија гостује Олимпијакосу, Жалгирис иде на ноге Бајерну, док Фенербахче долази на мегдан Звезди.
Како сада ствари стоје, Партизану ће 19 победа бити довољно да се аутоматски пласира у плеј-оф, али можда приде и „уграби“ и неку позицију више ако се остали резултати поклопе.
Вања Маринковић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СПОРТ
Вања спектакуларном партијом утицао на Звезду и Партизан
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
СПОРТ
Пао је Реал, пала је „стотка“, пао је и рекорд – Партизан корак ближи плеј-офу Евролиге!
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала