- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Тишина“ пред буру: Балкански менталитет прокључао због подмуклог потеза /видео/

© Fabio FerrariЈувентус Интер
Јувентус Интер - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Није се још слегла прашина с првог меча полуфинала Купа Италије у ком су Јувентус и Интер у Торину поделили бодове (1:1), а сусрет су обележила три црвена картона и физички сукоб голмана Самира Хандановића и Колумбијца Хуана Квадрада.
Блед фудбал демонстрирали су италијански гиганти Јувентус и Интер, а сва радња стала је у последњих десет и кусур минута првог меча полуфинала.
Мреже су мировале до 83. минута када је управо поменути Хуан Квадрадо, крило торинске „старе даме“, матирао Словенца. Очекивало се да ће Јувентус уписати и трећу узастопну победу над љутим ривалом, али је коначних 1:1 поставио Ромелу Лукаку мирном егзекуцијом с беле тачке у дубокој судијској надокнади. Играо се 95. минут.
Темпераментни Белгијанац ког су током меча константно прозивали навијачи клуба из Торина, није желео да им остане дужан, па је погодак прославио кажипрстом преко уста, симулирајући „тишину“.
А онда је уследила права бура!
Прво је Лукаку добио други жути картон и искључен је због непримереног понашања, да би се очас посла у клинчу нашли голман Интера Хандановић и стрелац водећ гола за Јувентус Квадрадо.
Нашли су се очи у очи на центру, да би после вербалне расправе када се чинило да је све готово, Колумбијац одгнурнуо с леђа Балканца који је прокључао. Такав потез разбеснео је, иначе смиреног, Словенца, који је пожелео физички да се обрачуна. Мало је недостајало да се побију, а спречили су их саиграчи и главни арбитар који је био приморан да „вруће“ главе охлади црвеним картонима.
Хандановић и Квадрадо ће тако пропустити реванш меч полуфинала Купа Италије који је заказан за 26. април у Милану и јасно је да се свашта може очекивати после варница које су севале у Торину.
Када су српски репрезентативци у питању, Душан Влаховић и Филип Костић били су стартери. Влаховић се није прославио изведбом на терену, и у 74. минуту заменио га је Аркадијуш Милик, док је хитроноги Крагујевчанин пружио солидну партију и одиграо је читав меч.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Британци тренирају строгоћу на Митровићу – драконска казна, па жалба: „Мало је“
Кристијано Роналдо, Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Меси на раскрсници: звиждуци, „повратак кући“ или нови рат са Роналдом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала