- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миомир изгубио два финала – али је коначно победио себе

© AP Photo / Shuji KajiyamaМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Само сат времена након што је поражен у финалу Ешторила, Миомир Кецмановић поново је изашао на терен да игра финале истог турнира, али у дублу са Николом Ћаћићем. Српски тенисери поражени су од Сандера Жила и Јорана Флигена резултатом 6:3, 6:4, међутим када је реч о њиховој форми упркос поразу не треба штедети речи хвале.
Као прави лав борио се Миомир Кецмановић против Каспера Руда иако је први сет глатко изгубио 6:2. У другом сету српски тенисер борио се за сваки поен до последњег даха и поштено је намучио ривала и свог великог пријатеља из Норвешке.
Није могао ни да се одмори, поново је морао на посао, чекао га је Никола Ћаћић са којим је направио велики подвиг пласманом у финале Ешторила у дублу, али није више било снаге. Пораз у финалу добар је резултат и за њега, али и за Николу који покушава да нађе стандардног партнера.
Белгијанци су оправдали улогу фаворита, у Португалију су стигли као четврти носиоци и за само сат времена стигли су до трофеја.
Ћаћић нема за чим да жали, а Миомир тек може да буде задовољан после два пораза јер се на овакву његову форму дуго чекало.
Кецмановић важи за великог талента, као јуниор био је први рекет света и заиста је играч који има велики потенцијал, међутим у Индијан Велсу и Мајамију где је прошле године играо четвртфинала, ове сезоне елиминисан је у раним фазама.
Није то био добра знак, али се испоставило да су ти порази ресетовали српског тенисера који је мечевима на шљаци приступио далеко другачије.
Миомир је до финала у Ешторила буквално „протутњао“ без изгубљеног сета! Противници су се борили са сваким његовим ударцем, а самопоуздање и мотивација достигли су веома висок ниво.
„Убијао је противнике до финала“, рекао је Каспер Руд пред меч са српским тенисером и ништа није слагао. Заиста је било тако, међутим стигла је препрека која је у овом тренутку била непремостива.
Каспер је покривао сваки могући угао терена, а Миомир није могао да направи грешку, а да не прође некажњено. У другом сету српски тенисер дао је све од себе и коначно показао да може да парира било коме. Истина, није победио, али је Руд озбиљно морао да се намучи да би сломио његов отпор.
„Похвале Миши, два финала у обе категорије. Није нимало лако, похвале теби и твом тиму. Волео бих да играмо још много финала један против другог, не могу да гарантујем да ћу наредног пута да победим, никада није лако против тебе и верујем да ћеш побеђивати и подићи још пуно пехара у каријери“, рекао је Руд о свом пријатељу Миши.
Српски тенисер од понедељка ће бити 34. тенисер света, а већ у уторак играће против Лоренца Мусетија у првом колу турнира у Монте Карлу. Иако је боље раниграни Италијан фаворит на папиру, уколико Кецмановић буде задржао игру из Ешторила Мусети ће бити далеко од улоге фаворита.
Српски тенисер почео је коначно да игра до краја, не предаје се тако лако и не одустаје када стекне утисак да је већ изгубио меч. Често је од почетка године био случај да Кецмановић пусти лоптицу и не потрчи ка њој јер верује да не може да је стигне, међутим против Руда је кренуо на сваку.
Та на први поглед мала разлика заправо много говори о томе колико се српски тенисер „пробудио“. Управо то од њега је тражио Иван Цинкуш, његов нови тренер, који је желео да Миомир увиди да може да побеђује кога жели и да не сме да се предаје после једног лоше одиграног поена.
Миомир је изгледа научио лекцију, а сада поред петице која је уписана у дневник у Ешторилу, чекамо да видимо коју ће оцену да добије у Кнежевини.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
СПОРТ
Ласло поражен после три сата епске борбе – Србин сервирао за победу па изгубио у драми
Новак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
СПОРТ
Ђоковић: Надал није ту – прилика је за нас
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
СПОРТ
Поражени, али и победници – после неуспеха стигле одличне вести за српски тандем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала