- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Док Саша бриљира, један отказ је пао и сада су Бугари на потезу – Славиша или Славиша?

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаФутбол. РПЛ. Матч "Динамо" - "Оренбург"
Футбол. РПЛ. Матч Динамо - Оренбург - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Пратите нас
Левски из Софије неочекивано је остао без тренера, након што је оставку поднео Станимир Стоилов због сукоба унутар клуба, а бугарски медији су експресно кренули да се баве његовим наследником. Према њиховом писању, избор би могао да падне на једног од двојице Славиша – Јокановића или Стојановића, који су већ радили у поменутом клубу.
Славиши Јокановићу опасно се дрма клупа у Динаму из Москве где је заређао с лошим резултатим, укључујући и елиминацију из Купа Русије од друголигаша, па отуда не чуди што Бугари помно прате ситуацију и вољни су да сарађују са бившим стратегом Партизана.
Славиша Јокановић командовао је с клупе Левског из Софије 2013. године и оставио је солидан утисак. Јасно је да је у међувремену додатно унапредио знање, радећи у Енглеској, Шпанији и Израелу.
Ипак, веће шансе тренутно се дају његовом имењаку Стојановићу, који је у два наврата водио клуб из Софије, а српској јавности познат је као тренер Црвене звезде.
Стојановић и Левски своју причу започели су у сезони 2018/19, да би словеначки стручњак и у периоду од новембра 2020. до маја 2021. године, поново био шеф стручног штаба славног бугарског клуба.
Од тада је Левски променио чак тројицу тренера, рачунајући и Станимира Стоилова који је пре неколико дана поднео неопозиву оставку због лоше ситуације унутар самог клуба.
Иако су навијачи били за останак Стоилова, он је после утакмице против Локомотиве из Софије одлучио да напусти клуб.
Одмах након тога, уследила је лицитација ко ће га наследити и у првом реду кандидата су двојица Славиша - Јокановић и Стојановић.
Оно што је прецизирано јесте да је Левски нациљао странца за наредног стручњака, а помиње се и потенцијални долазак тренера из Шпаније, с обзиром на то да је спонзор клуба с Пиринеја.
Наредни меч Левски игра против градског ривала ЦСКА, на чијој клупи седи легенда Партизана Саша Илић. Илићев тим је лидер на табели, има четири бода предности у односу на другопласирани Лудогорец, који је пуних 11 година шампион Бугарске.
И до је, према писању Топ Спорта, сада већ бивши тренер Левског, Стоилов желео да неко од његових најближих сарадника поведе екипу у градски дерби, они су одлучили да заједно с њим поднесу оставке.
Левски је тренутно четвртопласирани тим у Парва лиги са чак 19 бодова заостатка у односу на Илићев ЦСКА, с којим ће одмерити снаге 17. априла, само је велико питање да ли ће до тада успети да уговоре повратак Славише Стојановића или Јокановића или ће потера за наследником Стоилова потрајати.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
СПОРТ
Чукарички неће наставак утакмице са Партизаном
Ерлинг Холанд - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
СПОРТ
Испраћање „Фараона“ у легенду и заљубљивање упркос разочарању
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала