- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Осмех уз извињење после напада, али скандалозан случај још није затворен

© AP Photo / Jon SuperСадио Мане
Садио Мане - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
У Минхену се после дебакла против Манчестер ситија у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона више прича о наводном физичком нападу Садиа Манеа на клупског колегу Лироја Санеа, него о фудбалу и очајном издању Бавараца. Из Немачке стиже вест да се Сенегалац извинио саиграчу и да је с осмехом на лицу дошао на тренинг, после фрустрације коју је испољио.
Према информацијама до којих је дошао репортер Скаја Флоријан Платенберг који је, уједно и први известио о сукобу, Садио Мане се појавио на тренингу Бајерн Минхена насмејан. Остали немачки медији преносе да је пало извињење на јутарњем тренингу актуелног првака Немачке, за недолично понашање у свлачионици на Етихаду, када је, наводно, Сенегалац ударио Санеа шаком у лице.
Бајерн је дословце страдао на Етихаду, показао је импотентност у двобоју са Пеповом машинеријом, па су изузетно мале шансе за чудо у реваншу. Очајно издање утицало је на то да се и односи поремете унутар славног немачког клуба, а кап која је прелила чашу, бар према писању велике већине медија, била је очајна лопта приликом једне контре коју (ни)је послао Сане ка Манеу.
Резултат је био 3:0, играо се 83. минут, када је хитроноги Немац траљаво реаговао и упутио је једну преслабу лопту која није стигла до Манеа који је могао касније озбиљније да угрози гол Манчестер ситија и Едерсона.
Прво су пале тешке речи у свлачионици, а онда је Мане, наводно, ударио шаком у лице млађег колегу. Из клуба су одмах реаговали и тек ће се огласити о томе какве ће последице сносити Сенегалац, који до сада није важио за проблематичног момка у свлачионици.
Помиње се чак и раскид уговора на лето, али сачекајмо да се Бајерн огласи и да стави тачку на случај који није завршен и о ком бруји Немачка.
Челници клуба разматрају и даље која би казна била адекватна за све што се догодило, а чему свакако није место у једном озбиљно уређеном клубу какав је Бајерн. Грогирани див из Минхена за викенд на „Алијанц арени“ дочекује Хофенхајм у суботу од 15 часова и 30 минута, док га наредне среде очекује реванш са Манчестер ситијем.
Томас Тухел је упркос очајном издању у Енглеској и убедљивом поразу, који је могао да буде још убедљивији и болнији, поручио да ништа још није готово и да се заљубио у свој тим који га је „издао“ на Етихаду.
Милорад Косановић, фудбалски тренер - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
СПОРТ
Рингишпил нема краја, а последња „жртва“ Спутњику је признала: „И ми смо криви...“
Футбол. Кубок PARI Премьер. Матч Сочи - Зенит  - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
СПОРТ
Спутњик сазнаје: Звезда чува „руско благо“ – после Швајцараца у игри и Италијани
Карим Бензема - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
СПОРТ
Челси се играо „Пепове Барселоне“ па изгубио од Реала – Милану италијански дерби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала