- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лицемерни Британци: Митровића су разапели, а за лакат у вилицу – ништа!

© AP Photo / Nick PottsКонстантин Хацидакис
Константин Хацидакис - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Енглези су показали своје право лице, сервирајући двоструке аршине када је у питању Србин Александар Митровић и арбитар енглеске националности Константин Хацидакис, који због ударања лактом у вилицу Ендија Робертсона није кажњен!?
Просто да човек не поверује шта је све могуће. Тренирала се строгоћа на асу Фулама који је одгурнуо главног арбитра Криса Каваноа на мечу ФА Купа с Манчестер јунајтедом одиграном на Олд Трафорду (3:1), после чега је Србин кажњен драконском казном од осам утакмица.
Узалуд извињење, покајање због помрачење и то им је било мало и ФА Енглеске је претио да ће се жалити на "благу" казну Регулаторне комисије. Недуго затим, прави скандал одиграо се на Енфилду по завршетку великог дербија Ливерпула и Арсенала који је окончан без победника (2:2) 9. априла.
Помоћни судија Константин Хацидакис ударио је лактом у пределу лица, тачније у вилицу левог бека Ливерпула Ендија Робертсона, који се одмах пожалио о показао шта се догодило. Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) покренула је истрагу, а резултат свега био је ништа!? Нула мечева, апсолутно никаква казна, чиме је на делу показано класично лицемерје у режији Острва.
Прво суспензија, а онда експресно помиловање!
„Пажљиво смо прегледали све снимке и доказе везано за инцидент који се догодио на Енфилд роуду и нећемо предузимати даље радње“, наведено је у саопштењу ФА Енглеске у ком се додаје још и следеће:
„Истрага је укључивала проучавање комплетне изјаве из Ливерпула и Енглеске асоцијације професионалних судија, као и видео материјал из свих могућих углова, како би се што боље сагледао сам инцидент и све околности око њега“.
У истрагу је био укључен и оптужени Хацидакис, који је отворено причао о томе шта се догодило приликом ударања Робертсона.
„Нисам желео да остварим било какав контакт са Ендијем када сам повукао руку од њега и због тога сам се извинио. Драго ми је и радујем се повратку суђењу утакмица“, истакао је Константин Хацидакис.
И док је Митровић на хлађењу, практично до краја сезоне због „помрачења“ које је доживео на Олд Трафорду и тек је одрадио две од осам утакмица суспензије, судија који је лактом ударио звезду Ливерпула, има одрешене руке да се врати на посао већ овог викенда.
Само од почетка ове године Константин Хацидакис је био први помоћник на десет утакмица Премијер лиге, почев од утакмице Вулверхемптон - Ливерпул, до сусрет између Ливерпула и Арсенала у оквиру 30. кола енглеског шампиона, где се догодио несвакидашњи инцидент.
Судија - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
СПОРТ
Митровићу драконска казна – за судију се чека: „Не можете да дозволите ударање“
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Анемично вече Срба у Европи – клупа није било страно тело
Садио Мане - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Осмех уз извињење после напада, али скандалозан случај још није затворен
Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Да ли ће 100.000.000 евра и Роналдо „сломити“ Посебног
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала