- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанија бруји о „угризу“ Пантера: „Могао би да промени историју Србије“

Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Дан после шокантног пораза Реал Мадрида, односно победе Партизана на крилима Кевина Пантера, који је четири десетинке пре звука сирене погодио тројку вредну победе у првом мечу четвртфинала Евролиге (89:87), медији у Шпанији баве се асом црно-белих и тиме да би могао да обуче дрес Србије.
Угледна шпанска Марка, подсећа да 29-годишњак рођен у Бронксу поседује и српски пасош, те да би, уколико би селектор Светислав Пешић одлучио да га позове, лако могао да испише историју српске репрезентативне кошарке.
Маестралну представу извео је Партизан и утишао је крцату дворану у Мадриду. Сви рефлектори били су усмерени као капитену црно-белих који је погодио тежак шут у самом финишу, а тренер Жељко Обрадовић је све објаснио да је то лепота кошарке.
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
СПОРТ
Има нешто у Партизановом броју 7
Знао је врло добро популарни Жоц у чије руке да стави судбину Партизана уколико то тога дође.
И, није погрешио!
Пантер, ког је Обрадовић именовао за капитена, након што је без траке остао Раде Загорац, није га изневерио, већ је „ујео“ краља и задао му први ударац у четвртфиналној борби Евролиге која се игра на три добијене.
Отуда и не чуди што су Шпанци импресионирани хладнокрвношћу коју је демонстрирао Американац са српским пасошем, посветивши му поприличан простор дан касније, где су се бавили његовим ликом и делом.
Познато је да у Србији у последњих неколико година траје дебата око тога да ли је националном тиму потребан странац, као што се рецимо на радикалан потез одлучила Шпанија, која је под своју заставу приволела Лоренца Брауна, а тамошњи медији пишу, да би, уколико би до тога заиста дошло, Пантер био пун погодак!
„Могао би да промени историју Србије, огромне спортске и кошаркашке силе. Он је капитен партизан, а Жељко је исти током целе године и зна колико је све ово важно“, наводи се у тексту Марке.
Шпанци такође истичу да питање странаца у репрезентацији, неретко нађе у српској кошаркашкој јавности и да није наишло на позитивне коментаре, уз подсећање да је Србија далеко од златне медаље у последње време и да би Пантер могао да буде освежење и да промени традицију.
„Пантер је већ пет година европски кошаркашки класик. Наставља да напредује у Евролиги и постоје све одлучнији. Током његовог боравка у Олимпији из Милана, као лидер стима је стигао до фајнал-фора у Келну 2021. године и имао је сјајно полуфинале против Барселоне“, присећају се и подсећају шпански медији Пентеровог сазревања у Евролиги.
И сам капитен Партизана је у више наврата причао о томе да воли Србију и да се не би двоумио уколико би заиста једног дана стигао позив.
„Имам посебан однос са Србијом, свиђа ми се. Имам српски пасош и чуо сам за ту могућност. Уколико би ме позвали, отворен сам за ту опцију“, кратко и јасно је својевремено поручио херој Партизановог чуда у Мадриду.
У четвртак је прилика за још један нокаут краља, а онда се серија сели у Београд, где ће Арена несумњиво бити мала да прими све оне који ће гурати црно-беле кошаркаше ка новој победи у елитном такимчењу.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
СПОРТ
Има нешто у Партизановом броју 7
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
СПОРТ
Херој Партизана хладан као лед: „Не, није готово“
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
СПОРТ
Историјска победа и брејк Партизана – Пантерова тројка за памћење!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала