- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тренинг са Новаком му је променио каријеру: Лекције највећег направиле чудо од Италијана

© AP Photo / Kamran JebreiliМатео Арналди
Матео Арналди - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
Пратите нас
Матео Арналди, млади италијански тенисер, савладао је Каспера Руда на Мастерсу у Мадриду и тако направио велики подвиг јер је то тек четврта његова АТП победа у каријери, а почео је да се пробија прошле године и то после тренинга са Новаком Ђоковићем. Италијан је са српским асом тренирао у Риму после чега је рекао да је остварио свој сан.
Фанстастичан успех остварује Матео Арналди који је преко квалификација обезбедио учешће на Мастерсу у Мадриду, што је тек други његов Мастерс у каријери. У првом колу је после велике борбе савладао Беноу Пера, а онда направио сензацију против Каспера Руда кога је елиминисао у два сета резултатом 6:3, 6:4.
Када се прошле године прочуло за новог талентованог италијанског тенисера у својим првим обраћањима за медије млади Арналди говорио је о Новаку Ђоковићи у томе како на српског тенисера гледа као на идола.
Новак му је остварио сан када су заједно тренирали на Мастерсу у Риму, а од тог чувеног маја Матео је почео све више да напредује.
„Било је фантастично. Новак ми је одувек био идол и зато сам мало напет ушао на терен. Био је невероватан осећај да размењујем ударце са првим на свету. Мој тренер се побринуо за планирање тренинга. Разменио је неколико речи са Новаковим тренером. Непотребно је рећи да сам одмах ускочио“, објаснио је млади Арналди после тог тренинга.
После тренинга са Новаком, Арналди је препознао да би могао више да се угледа на српског аса и да би могао да развије неке сличности у игри.
„Он је увек био мој идол, у Риму сам га чак загревао пре меча, он је моја референтна тачка. Сразмерно, постоје неке сличности. Одрастао сам на бетону, а онда смо почели више да играмо и у дворани, иако су моји најбољи резултати до сада били на шљаци. УС Опен и Аустралијан опен остају гренд слемови на којима сањам о сјајним резултатима. Радим много и веома сам амбициозан“, објаснио је Арналди у интервју који је дао крајем прошле године.
Када је реч о Арналдијевим тениским способностима и сличним сегментима које у својој игри користи Новак, Италијан је показао сјајну еластичност по којој је добро познат српски ас.
Посебно се истакао форхендом и уписао је 24 винера тим ударцем против Каспера Руда и то у моментима када је заиста деловало да може да изгуби поен. Арналди се одлично кретао, стизао лоптице сјајним проклизавањем и показао изузетну зрелост у игри иако има 22 године.
У наредном колу Арналди ће играти против Шпанца Хаимеа Мунара којег је пре неколико дана већ победио у Барселони. Победа му доноси осмину финала, највећи успех у каријери, али и уколико буде поражен дефинитивно је на добром путу да ове године оствари значајнији успех.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Александар Шевченко - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
СПОРТ
Руска рапсодија у Мадриду: Фаворити падали као од шале, а Руси нису испустили ни сет
Новак Ђоковић крај линијског судије коју је погодио лоптицом. - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
СПОРТ
Одлука коју је Новак чекао годинама – тениска традиција одлази у заборав
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
СПОРТ
Незапамћена моћ Руса у Шпанији – осам победа: Андреј почео, Ана избацила Гренд слем шампионку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала