- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хорор сценарио од ког мора да се чува Партизан

© Sputnik / Лола Ђорђевић Жељко Обрадовић
 Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
Пратите нас
Партизан води са 2:0 у серији четвртфинала Евролиге против Реал Мадрида, а да није било туче на крају друге утакмице мирније би спавали црно-бели. Овако, после казни и свега што је уследило, Партизан мора да води рачуна о много чему.
Једно је јасно, Партизан има све у својим рукама и велики је фаворит јер води са 2:0, показао је потпуно доминантну игру у односу на противника у Мадриду и сада се очекује да ће завршити посао.
Сви навијачи Партизана прижељкују такав сценарио, али постоји један хорор сценарио чега треба бити свестан. Јер, када си свестан, мање су шансе да се тако нешто догоди.
О чему се ради?
Прво, Партизан неће рачунати на Кевина Пантера ни на трећој ни на потенцијалној четвртфој утакмици. Неће рачунати ни на Матијаса Лесора у трећој утакмици. Данте Егзум је под знаком питања због повреде, а постоји шанса да ипак заигра уз бандажу прста на нози. Чак је и одрадио тренинг са екипом пред утакмицу што је добра вест.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Српски тренер направио скандал у Северној Македонији
На све то, Реал Мадрид би врло лако могао да рачуна у трећој утакмици на Валтера Тавареса, што није био случај у другом мечу. Неће играти Габријел Дек и Гершон Јабуселе, али Реал има значајно дужи ростер па му је лакше да надокнади овакве губитке.
Дакле, све говори о томе да Реалове шансе расту, а то није заслуга терена, већ неких околних ствари. Пре свега казни, али и ситуације са поврдама.

Најгори сценарио по црно-беле био би пораз у уторак од Реала у трећој утакмици у којој неће играти Пантер и Лесор, а вероватно ће на другој страни играти Таварес. А још горе би било да у току треће утакмице навијачи буду агресивни, да убацују ствари на терен и да у четвртак у потенцијалној четвртој утакмици буду празне трибине.

У таквој ситуацији Реал би ничим изазван дошао у јако добру шансу да поравна на 2:2 у да одлучују све у Мадриду.
Наводимо све ово највише као позив на опрез.
То све значи да ће на испиту бити и играчи Партизана који ће играти без двојице лидера Пантера и Лесора, али и навијачи који би требало да покажу зрелост и да не праве инциденте.
Пантер у Мадриду није издржао, пао је на провокацију Серхија Љуља, али навијачи ако желе успех Партизана не би смели себи да дозволе да праве инциденте и да их потом не буде на евентуалној четвртој утакмици у серији.
Да није било туче Партизан би готово рутински завршавао посао у Београду, али после свега што се догодило сада ће Жељко Обрадовић и екипа бити на висини опреза.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Кошаркаш Партизана Џејмс Нанели - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
СПОРТ
Нанели, постани Пантер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала