- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је „краљев принц“ замутио воду и прошао некажњено?

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаСерхио Љуљ
Серхио Љуљ - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
Пратите нас
Најискуснији кошаркаш Реал Мадрида Серхио Љуљ прошао је некажњено због туче и општег хаоса који је избио у другом мечу четвртфинала Евролиге са Партизаном у Визинк центру. Многи су и даље у чуду како је човек који је „запалио фитиљ“ избегао суспензију, а Евролига се огласила и објаснила којим критеријумима се руководила.
Варница после које је у другом мечу букнуо пожар у Мадриду био је жесток фаул Серхија Љуља над капитеном Партизана Кевином Пантером.
Плануо је после тога Американац са српским пасошем, да би убрзо уследио општи метеж на паркету, и ту само 100 секунди од истека времена, а Партизан је био на комфорних +15!
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Обрт на Апенинима: „Пукла је петарда“, али је оставка одбијена
Јабуселе је затим рвачким захватом патосирао Дантеа Егзума ком је пукла тетива ножног прста и Евролига је имала пуне руке посла. У року од непуних 24 часа изречене су казне и чини се да је Партизан извукао дебљи крај, упркос чињеници да је био жртва, а не насилник.
Но, „краљев принц“ преискусни Серхио Љуљ, који је до тог тренутка важио за смиреног кошаркаша, имао је жуту минуту. Ипак, неодољиво се стиче утисак да је ас шпанске репрезентације и Реал Мадрида врло добро знао шта ради. Није желео да дозволи понижавање на „његовом двору“, јер је Пантер претходно погодио тројку преко њега, да би затим узео лопту и неуморно дриблао испред њега.
Евролига је затим казнила дивљака Герсона Јабуселеа са пет утакмица суспензије, Габријел Дек је добио један меч, баш колико и Матијас Лесор, док ће Кевин Пантер бити "на хлађењу" два меча.
О томе да је краљевић Љуљ помилован, своје објашњење дала је Евролига, а објавио је портал Еурохупс.
„Да Љуљ није направио неспортски фаул, чиватава ситуаицја се не би ни догодила. Љуљ је начинио несортски фаул који је санкционисан одмах на терену. Због тога Љуљово понашање не потпада под надлежност Дисциплинског судије. Чињеница је да је Серхио Љуљ из Реал Мадрида изазвао тучу, међутим, током туче се није упуштао у физички агресију. Био је међу ретким играчима који су избегли избацивање. С обзиром на то да није дисквалификован, није могао да буде суспендован од стране судија“, наводи се на сајту Еурохупса.
Кошаркаши Партизана имаће у уторак увече од 20 сати и 30 минута прву меч лопту за пласман на Фајнал-фор Евролиге, на ком нису били од 2010. године.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Српски кошаркаш Никола Милутинов – ЦСКА Москва - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Драма у Москви са неочекиваним расплетом – крај за ЦСКА и Србе
Кошаркаш Партизана Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Партизан са најјачим оружјем напада Реал
 Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
СПОРТ
Хорор сценарио од ког мора да се чува Партизан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала