- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надалова агонија или припрема за главни циљ?

© AP Photo / Dita AlangkaraРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
Пратите нас
Рафаел Надал, шпански тенисер, отказао је учешће на Мастерсу у Риму због повреде од које се опоравља још од Аустралијан опена.
После ране елиминације у трећем колу Аустралијан опена, Рафаел Надал објавио је да има повреду кука, а иако је првобитно најављено да неће играти у наредна два месеца, период опоравка се одужио па тако Шпанац неће играти ни у Риму.
„Поздрав свима! Веома ми је жао што морам да објавим да нећу моћи да будем у Риму. Сви знате колико ме боли што пропуштам још један од турнира који су обележили моју професионалну и личну каријеру. Упркос томе што сам приметио побољшање последњих дана, било је много месеци у којима нисам био у могућности да тренирам на високом нивоу, а процес адаптације има своје време и немам избора него да то прихватим и наставим да радим. Загрљај свима“, написао је Надал на друштвеним мрежама.
Прослављени шпански тенисер не крије да му је Ролан Гарос примарни циљ, а недавно је Карлос Моја, један од његових тренера, истакао да верује да Надалу неће бити проблем да игра без припреме на Отвореном првенству Француске. Моја је наговестио Надалово повлачење из Рима, а како је сада и сам Шпанац написао очигледно се ради о предострожности, јер на Ролан Гаросу жели да прикаже свој максимум.
„Краљ шљаке“ освојио је десет трофеја на Мастерсу у Риму, а последњи пут тријумфовао је 2021. године када је у финалу савладао Новака Ђоковића, најбољег тенисера света.
Мастерс у Риму, последњи турнир хиљаду серије пред Ролан Гарос, одржава се од десетог до 21. маја.
Паула Бадоса - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Новакова сарадница упутила важну поруку
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Повреда је компликованија него што се мислило, али – „очекујте Надалов кец из рукава“
Руски тенисер Аслан Карацев - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
СПОРТ
Рус превелики залогај за кинеску сензацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала