- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак тренирао са Русима: Андреј је био тениски херој – а српски ас га није заборавио

© AP Photo / Radivoje PavicicНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, налази се у Марбељи где се припрема за предстојећи Мастерс у Риму, а са њим су тренирали Роман Сафијулин и Андреј Кузњецов, руски тенисери.
Како се Мастерс и Риму приближава, тако стижу и добре вести из топле Шпаније где Новак Ђоковић тренира како делује без великих проблема са лактом који су га мучили у Бањалуци.
Друштво му праве руски тенисери, а поред Романа Сафијулина на терену у Марбељи био је и Андреј Кузњецов, јуниорски шампион Вимблдона , који је данас 528. тенисер света.
Кузњецов је најбољи тенисер у каријери играо током 2016. године када је стигао до четвртог кола Аустралијан опена, после чега је на Мастерсу у Мајамију стигао до највеће победе у каријери када је савладао Стана Вавринку, тада четвртог тенисера света.
Рус је 2016. године уједно остварио и свој најбољи пласман на АТП листи, односно 39. позицију, док је у јуниорским данима био и трећи рекет света. Кузњецов је важио за великог талента, међутим 2017. године морао је да прекине каријеру због кука са којим је имао проблема од рођења.
„Имао сам проблем од рођења са куком. До 16. године нисам знао за то и није ми сметало. Када сам напунио 16 година, почео сам да осећам бол, почели смо да радимо неке медицинске прегледе и онда смо ја и моји родитељи открили да је ситуација већ прилично лоша“, говорио је тада руски тенисер, а потом открио и даје готово сваки меч играо са болом.

„Увек сам имао бол када сам играо, али то је био прихватљив бол са којим сам могао да играм. Крајем 2017. постало је мало горе и размишљао сам: ’Океј, сада имам предсезону. Имам шест недеља, могао бих да радим са доктором и биће боље.’ Није било боље. Полако је постајало све горе и горе, а онда сам покушао да играм један турнир у 2018. Схватио сам да не могу јер је било превише болно“, испричао је Кузњецов.

Ни сам тенисер није знао када ће и да ли ће моћи да се врати, али успео је 2020. године и то на фантастичан начин.
После три године одиграо је први меч против Сема Кверија у првом колу УС Опена и постао први тенисер после десет година који је успео да упише Гренд слем победу као нерангирани тенисер.
Није Рус одустао иако касније није бележио значајније резултате, а очигледно је да и даље вредно тренира и то са првим рекетом света.
На терену са Новаком и Андрејем био је и Роман Сафијулин који је у Марбељу стигао после Мастерса у Мадриду где је дошао до трећег кола, али забележио и у велику победу у другом колу против Томија Пола.
Новак је са Русима тренирао у добром расположењу и све се више чини да је српски ас спреман да крене пут Рима где је прошле године освојио титулу. Ове године на путу неће моћи да му се нађе Рафаел Надал који је претходно отказао учешће на последњем Мастерсу пред Ролан Гарос, али ће Ђоковић главног конкурента у борби за титулу имати у Карлосу Алакарасу.
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Срби настављају поход на титуле – Филип и Ласло у полуфиналу
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Новаков „флешбек“
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Надалова агонија или припрема за главни циљ?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала