- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков „флешбек“

© AP Photo / Michel EulerНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
Пратите нас
Када је Новак Ђоковић поражен на Српска опену било је јасно да му лакат није у добром стању, а после тога је први рекет света објавио и да неће играти у Мадриду. Међутим, ако се вратимо две године назад, Новак је такође имао повреду и његов пут до Ролан Гароса био је готово исти, а српски ас је на крају подигао пехар на париској шљаци.
Већ од јануара када је играо турнир у Аделејду, Новак Ђоковић морао је да се носи са повредом са којом је отишао на Аустралијан опену и упркос боловима који су били евидентни успео је да освоји.
После Аустралије није могао да игра у Америци, а одлучио је да се врати на првом Мастерсу на шљаци у Монте Карлу. Није био превише успешан, испао је у трећем колу и тако своје навијаче вратио две године уназад.
Те 2021. године Новак је освојио девету титулу на Аустралијан опену и то уз велике проблеме јер је у току Гренд слема доживео повреду стомачног мишића са којом је храбро играо и подигао пехар.
Српски ас те сезоне направио је паузу све до Монте Карла где је такође елиминисан у трећем колу и то од Данијела Еванса у два сета. После Мастерса у Кнежевини уследио је турнир у Београду, односно Србија опен, место на коме је први рекет света једва чекао да игра.
Међутим, добио је Новак хладан туш и у престоници Србије у полуфиналу елиминисао га је Аслан Карацев, руски тенисер. Сличан сценарио пресликао се и на ову годину када је Новак после Монте Карла отишао у Бањалука где је премештен турнир из Београда.
Српски ас испао је меч раније него у Бањалуци, а победио га је Душан Лајовић у четвртфиналу, где се видело да Ђоковић има проблем са лактом и да би му сваки нови меч био додатно мучење.
Колико год је заболео Новаков рани пораз, одобровољила је чињеница да је та 2021. година када је српски ас готово исто почео сезону резултирала пехаром на Ролан Гаросу, тек другим у Новаковој каријери.
Као и пре две године и ове је Новак одустао од Мастерса у Мадриду како би се опоравио,а чека се и његова одлука о учешћу на турниру у Риму за који делује да се спрема.
Те 2021. године српски ас стигао је до финала у „вечном граду“ када је изгубио од Рафаела Надала, да би после тога био потпуно спреман за Париз где је после драматичног финала на Ролан Гаросу славио у пет сетова.
Новак је пре све године пред Мастерс у Риму имао скор од 12 победа и два пораза, док је ове године случај да има 17 победа и три пораза, што је сличан скор имајући у виду да је Новак ове године играо турнир у Дубаију који није играо 2021.године.
Новак тренира и све говори да ће играти на Мастерсу у Риму, а у „вечни град“ ове године неће ићи Рафаел Надал . Делује и да се први рекет света опоравља од повреде и требало би да физички буде спреман за Ролан Гарос, што је један од његових главних циљева уз остале Гренд слемове ове сезоне.
Паула Бадоса - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Новакова сарадница упутила важну поруку
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Повреда је компликованија него што се мислило, али – „очекујте Надалов кец из рукава“
Руски тенисер Аслан Карацев - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
СПОРТ
Рус превелики залогај за кинеску сензацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала