- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срби настављају поход на титуле – Филип и Ласло у полуфиналу

© Sputnik / Лола ЂорђевићФилип Крајиновић
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
Пратите нас
Филип Крајиновић и Ласло Ђере, српски тенисери, пласирали су се у полуфинала челенџера у Прагу и Каљарију. Крајиновић је први уписао победу над Домиником Кепфером резултатом 6:1, 6:2, док је Ђере нешто тежим путем елиминисао Танасија Кокинакиса резултатом 3:6, 6:1, 6:1.
Није у последње време ишло најбоље Филипу Крајиновићу и испоставило се да је направио добар корак вративши се на челенџере где је стигао до полуфинала и то веома лако.
Српски тенисер на терену је провео свега сат времена и три минута, а током првог сета Немац је пропустио чак пет брејк лопти и тако Филипу олакшао посао.
У другом сету иако је Кепфер освојио један више гем, Крајиновић је деловао много сигурније на свој сервис. Повео је са 3:0, а Немац је једину брејк лопту имао у осмом гему коју је Филип спасао и потом искористио своју меч лопту.
Тежи задатак имао је Ђере против увек незгодног Танаси Кокинакиса, а у петом гему првог сета Аустралијанац је искористио брејк лопту и на исти начин запечатио сет, док српски тенисер није имао ниједну шансу за одузимање противниковог сервис гема.
Брзо се Ласло ресетовао и у другом сету почео да игра далеко агресивније. Запретио је и већ је у првом гему направио брејк, а потом и други па је повео резултатом 4:1.
Успео је српски тенисер да спаси три брејк лопте Кокинакиса и потом стигне до изједначења препустивши ривалу само један гем. Сличан сценарио догодио се и у трећем сету, Ђере је први стигао до брејка, лако га потврдио, а онда је у шестом гему још једном одузео Аустралијанцу сервис гем.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Новаков „флешбек“
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Надалова агонија или припрема за главни циљ?
Паула Бадоса - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
СПОРТ
Новакова сарадница упутила важну поруку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала