- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чак и дежурни мрзитељ каже – браво Новаче

© AP PhotoНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
У четвртфиналу Мастерса у Риму Новак Ђоковић био је врло нервозан и је утицало на његову игру, а у једном тренутку српски ас ушао је и у расправу са судијом Мохамедом Лајанијем. Судија са којим је Новак имао коректан однос упозорио га је због прекорачења времена за сервис, а Бен Ротенберг има посебну теорију због које мисли да је Лајани реаговао.
Познато је да Новак Ђоковић у Бену Ротенбергу не може да види свох великог обожаватеља, међутим овога пута што је заиста реткост амерички новинар стао је на страну најбољег тенисера света.
Мохамед Лајани опоменуо је Новака у трећем сету после брејка Рунеа због прекорачења времена за сервис, али српски ас је пришао и ушао у расправу. Разлог је тај што је Лајани мерио време од читања резултата на италијанском, док је тек нешто касније прочитао на енглеском.
„Чему драма? Зашто чекаш између италијанског и енглеског. Шта глумиш? Тако радите? Зашто после 20 секунди кажеш резултат, само га кажи побогу више...“побеснео је Новак, а потом је Ротенберг изнео теорију да Лајани стварно глуми.
Наиме, судија је део пројекта „Брејк лопта“ на којем ради „Нетфликс“ па је амерички новинар приметио да је он током Ђоковићевог и Рунеовог меча био озвучен.
„Никада нисам видео да тенисер овако директно прозове Мохамеда Лајанија, али је у праву Новак. Сумњам да Лајани чак данас има улогу и у документарном филму Нетфликса, чак је и озвучен. Чини се да због тога глуми и више него што је уобичајено за њега“, написао је Ротенберг који је поставио и доказ.
„Ево Лајанија који је носио микрофон на реверу у Индијан Велсу. Одмах ми је запало за око. Знам да многи обожаваоци уживају у њему, али мени апсолутно није посао тениског судије да забавља или прави шоу. Ако му се фокус више померио на тај начин због камера, не ваља“, написао је Ротенберг.
Колико је тврдња Американца тачна моћи ће да се види када буде изашла друга сезоне документарне серије.
Лајани важи за једног од судија за кога тенисери углавном имају речи хвале, међутим овога пута није само Новак имао шта да му замери већ се претходно расправљао и са Рунеом за ког се касније испоставило да је био у праву.
Судија је све време показивао на траг Новакове лоптице који је био у терену, док му је Руне објашњавао да је аут. Иако је у том моменту то била срећа за Новака, касније се испоставило да је лоптицу заиста послао у аут док је Лајани досудио другачије.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СПОРТ
После Надала још један отказ на Ролан Гаросу – за све је крив провалник
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СПОРТ
Суманута провокација косовског министра: Ђоковић не може да уђе без вакцине!
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СПОРТ
Поноћна драма у Риму – најбоља на свету предала меч сјајној Московљанки
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала