- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас емотиван због Надала: Желим ти да се опростиш као шампион

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZOРафаел Надал и Карлос Алкарас
Рафаел Надал и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Рафаел Надал не зна када ће се вратити на терен, а опоравак би могао да траје до краја године. Излагање шпанског аса емотивно је доживео његов млађи сународник Карлос Алкарас који му је пожелео да се врати и заврши каријеру као прави шампион.
После повреде кука на Аустралијан опену, Рафаел Надал објавио је да ће паузирати до осам недеља, међутим како се приближио Ролан Гарос, славни Шпанац се огласио и наговестио да би пауза могла да траје и до осам месеци.
Емотивни Надал рекао је да ће учинити све да се врати на терен до следеће године како би се званично опростио од величанствене тениске каријере, а ту вест емотивно је дочекао млади Карлос Алкарас који је имао поруку за Рафу.
„Пуна подршка, Рафа! Сви су тужни што нећеш бити на Ролан Гаросу и играти више до краја године, али желим да ти да у 2024. години имаш сјајну сезону и да се опростиш као велики шампион што заиста и јеси!“, написао је Алкарас.
Двојица шпанских тенисера током каријере сусрели су се три пута. Надал је победио у дуелима у Мадриду 2021. године као и наредне сезоне у Индијан Велсу, али је 2022. Алкарас свог идола избацио у четвртфиналу Мадрида.
Тада је постало јасно да је Шпанија добила Рафиног наследника који је почео да обара његове рекорде, а и сам Надал био је одушевљен. Младом Алкарасу „лепњене су етикете“ да је препотентан и надмен, али како су месеци пролазили, а успеси се низали постајало је јасно да је млади Карлос велики спортиста који има срце шампиона и зна да се понаша и на терену и ван њега.
Још један од доказа јесте управо и порука за Надала која показује да је 20-годишњак из Мурсије још увек на прекретници. До пре само неколико година дивио се Рафи, тенисеру из његове земље, који пише историју спорта, а онда неколико година касније он је на Рафином месту.
Надал је свом тениском наследнику честитао сваки трофеј и увек бираним речима говорио о њему, а уколико Шпанац заиста одлучи да следеће године напусти тенис остаће жал за више дуела ова два невероватна играча.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорта.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
СПОРТ
Новакова компанија потврдила: Са великом захвалношћу враћамо земљиште граду Београду
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
СПОРТ
„Навијам за Новака због свега што су му радили“ – Американац поткачио домовину због саботаже Србина
Данил Медведев и Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
СПОРТ
Циципас и Медведев за римско финале: „Постоје мечеви који доносе драму“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала