- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Покушај напада на руске нуклеарке наставак непријатељских активности Кијева

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је покушај напада на руске нуклеарке наставак непријатељских активности Кијева и додао да се руске снаге безбедности боре против терориста.
„Настављају се непријатељске активности кијевског режима против наше земље и наставља се специјална војна операција“, рекао је Песков.
Одговорност за покушај диверзија је на терористима, а снаге безбедности се боре против њих, рекао је он.
Подсетимо, Федерална служба Русије (ФСБ) саопштила је да је уочи Дана победе осујетила терористички напад који су специјалне службе Украјине планирале да изведу на Лењинградску и Калињинску нуклеарну електрану.
У саопштењу се наводи да је диверзантско-терористичка група Спољнообавештајне службе Украјине уочи Дана победе покушала да дигне у ваздух више од 30 стубова високонапонских далековода Лењинградске и Калињинске нуклеарке.
То би, према идеји украјинских специјалних служби „довело до прекида у раду нуклеарних реактора, нарушавања редовног режима рада нуклеарки и нанело озбиљну штету економији и угледу Русије“.

О нападу дроновима на Кремљ

Упитан да прокоментарише наводе „Њујорк тајмса“ да иза напада дроновима на Кремљ стоји Украјина, Песков је рекао да то није новост.

„Руске власти су од самог почетка о томе говориле. Одмах смо рекли да је у питању кијевски режим. На крају крајева, небитно је који део кијевског режима је одговоран. Ми знамо да је одговоран Кијев и полазимо од тога“, рекао је Песков.

Подсетимо, прес служба Кремља саопштила је да је током ноћи 3. маја кијевски режим покушао да изведе напад дроновима на кремаљску резиденцију руског председника Владимира Путина. Две летелице су онеспособљене, а у нападу није било жртава ни материјалне штете. Портпарол председника Дмитриј Песков касније је рекао да председник државе у том тренутку није био у Кремљу.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2023
РУСИЈА
Лавров: Русија ће на напад дроновима одговорити акцијом, а не разговорима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала