- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мира чека сестру да остваре париски сан – Олга стоји на путу

© AFP 2023 / Thomas COEXМира Андрејева
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
Пратите нас
Највећа сензација на овогодишњем Ролан Гаросу је млада Рускиња Мира Андрејева која је са само 16 година успела да се избори за главни жреб Ролан Гароса. Као дете сањала је да игра на париској шљаци, а као мало веће дете себи је један део сна већ испунила, док је други део остао сестри Ерики која игра против Олге Даниловић.
Напорно је Мира Андрејева радила како би већ као 16-годишњакиња дошла на Ролан Гарос и успела је да преко квалификација обезбеди место, али би поред себе волела да види и две године старију сестру Ерику.
Сан руских сестара много зависи од српске тенисерке Олге Даниловић која у финалу квалификација игра управо против Ерике Андрејеве, па ће тако или Српкиња или Рускиња проћи у главни жреб.
„Као и свака сестра, желим да она победи. Заиста сам нервозна када игра. Ако обе уђемо у главни жреб, било би још невероватније. Био је један од наших снова да заједно играмо велики турнир. Као и све сестре, некада смо се много свађале око најситнијих ствари, за даљински за ТВ, ко ће пребацити канал. Рецимо да смо сада одрасле, заиста ценимо једна другу и ценимо време које смо заједно на турнеји“, рекла је млађа Мира.
Млада Рускиња у финалу квалификација савладала је Камилу Осарио која је била први фаворит за пролазак у главни жреб. Било је то и више него остварење сна девојчица која је одрастала гледајући мечеве Роџера Федерера и Рафаела Надала.

„Као мала сам гледала телевизију, сећам се мечева Рафе против Федерера. Увек сам навијала за Федерера. Гледала сам сваки Гренд слем током одрасtања. Ово је сан бити овде. Играла сам са јуниорима прошле године, ово је просто невероватно“, рекла је Андрејева.

На јуинориским турнира се већ доказала, прошле године стигла је до четвртфинала Ролан Гароса за јуниоре, па је одлучила да се већ са 16 година упусти у сениорске воде.
„После јуниорског турнира нисам баш мислила да могу да урадим овако нешто, али само сам радила, радила више, борила се на турнирима и ево ме", рекла је млада Андрејева.
Иако је направили фантастичан успех Мира ипак и даље не може да се опусти јер чека меч своје сестре која против српске тенисерке неће имати лак задатак.
Лука Пуј - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
СПОРТ
Луки је депресија уништила каријеру – али Француска га поново слави /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
СПОРТ
Почиње Новакова битка за прво место – трофеј најсигурнији пут до врха
Александар Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Новак је био ту када је Александру било тешко – сада мора против њега
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала