- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Почиње Новакова битка за прво место – трофеј најсигурнији пут до врха

© AP Photo / Michel EulerНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, трећи рекет света, има прилику да се на Ролан Гаросу врати на прво место АТП табеле, али га на том путу чекају Карлос Алкарас и Данил Медведев које мора да савлада или се нада томе да ће их неко поразити пре њега како би поново доспео на лидерску позицију.
Рана елиминација Новака Ђоковића на Мастерсу у Риму донела је и више него узбудљиву трку за прво место на Ролан Гаросу. Трофеј са претижне париске шљаке чак тројици тенисера може да донесе прво место, док чак и Стефанос Циципас има минималне шансе да постане број један.

Шта је потребно Новаку?

Српски ас тренутно има 5.955 поена, а на Ролан Гаросу претходне године испао је у четвртфиналу па тако ове сезоне брани 360 поена. Новак ће бити први тенисер света поново уколико освоји трећи трофеј Отвореног првенства Француске у каријери.
Постоји шанса да Ђоковић дође до првог места и самим уласком у финале, али за то је потребно да Карлос Алкарас испадне пре четвртфинала, а Данил Медведев пре финала.

Алакарас у бољој позицији

Шпански ас који је тренутно први рекет света са 6,815 бодова брани исти број поена као и Новак, али је за нијансу у бољем положају.
Алкарас остаје први уколико освоји титулу, али то није једини пут ка трону за младог Шпанца. Ако стигне до финала у ком неће изгубити од Медведева Карлос такође остаје први, а за ту позицију биће му довољно и полуфинлае уколико руски ас не стигне до финала.
Чак постоји шанса да Алкарас и самим проласком у четвртфинале обезбеди прво место, али у том случају Медведев би морао да испадне пре полуфинала, али та шанса свакако пада у воду ако Новак освоји трофеј.

Пита се и Данил

После освајања трофеја у Риму Данил Медведев коначно је доказао да је усавршио игру на шљаци и у Париз стиже као један од главних конкурената. Рус је тренутно други на свету са 6.330 бодова док на Ролан Гаросу брани 180 поена што му отвара пут ка првом месту на АТП листи.
Медведев може до лидерске позиције уколико освоји титулу, али и потенцијално ако уђе у финале, а да му противници не буду Ђоковић или Алкарас.
Данил би могао поново на прво место и ако стигне до полуфинала, а Алкарас испадне пре полуфинала и Новак не освоји трофеј. Постоји и мала шанса да му четвртфинале донесе ту позицију, али у том случају би морао да навија да Шпанац испадне у прва два кола, а Новак не стигне до финала.

Циципас вреба из сенке

Стефанос Циципас дуго чека своју прву Гренд слем титулу која му упорно измиче из руке. Увек се Грк саплете неколико корака пред циљем,а иако је тренутно четврти на свету са 4.775 поена, и он има шансе да буде први рекет света.
Грчки ас може до првог места само уколико освоји титулу, а да Алкарас претходно испадне пре четвртог кола, Медведев пре четвртфинала и Новак пре финала.
Пред нама је дакле и више него узбудљив Ролан Гарос, који би Новаку осим првог места могао да донесе 23. Гренд слем у каријери после чега би постао тенисер са највише Гренд слем титула.
Александар Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Новак је био ту када је Александру било тешко – сада мора против њега
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Новак и Данил се срели у Паризу: Српски и руски ас пробали париску шљаку /видео/
Јана Сизикова - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Рускиња је неправедно завршила на стубу срама – од хапшења до помиловања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала