- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија са „шест мускетара“ и једном дамом креће у поход на Ролан Гарос

© AP Photo / Andrew MedichiniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Пратите нас
На тениским теренима Ролан Гароса у Паризу почео је други Тренд слем турнир у сезони, на ком ће боје Србије бранити укупно седморо тенисера у мушкој и женској конкуренцији. Новак Ђоковић покушаће да освоји рекордни 23. највећи трофеј, док ће Хамаду Међедовићу то бити први Гренд слем у каријери, а част дама браниће Олга Даниловић.
Осим поменутог Новака и Хамада, још четворица српских тенисера нашло се у главном жребу. Филип Крајиновић, Ласло Ђере, Миомир Кецмановић и Душан Лајовић.
Први од шесторице „српских мускетара“ на терен ће Ласло Ђере, он је уједно и једини који ће свој меч првог кола играти у недељу. Већ на старту Ђере има тежак задатак јер му је жреб доделио незгодног Руса Андреја Руљбова, а тај меч неће почети пре 14 часова и 30 минута.
Новак Ђоковић ће на „шљакање“ највероватније у понедељак. Српски и светски тениски ас који је двапут подизао трофеј у Паризу игра против Александра Ковачевића из Сједињених Америчких Држава. Иначе, на овогодишњем Ролан Гаросу Шпанац Рафаел Надал неће бранити титулу због повреде која га мучи још од почетка године.
Ривал Душану Лајовићу биће Жижен Жанг из Кине, а Филип Крајиновић ће се састати са Френсисом Тијафоом из САД.
Анкета
Ко ће освојити Ролан Гарос?
Хамад Међедовић ће први пут у каријери играти у главном жребу једног Гренд слем турнира, а његов противник у првом колу биће Маркос Гирон из Америке.
Миомир Кецмановић ће се састати са квалификантом из Италије Андреом Вавасоријем, док ће Олгу Даниловић играти са Катерином Баиндл из Украјине.
Што се тиче женске конкуренције, трофеј брани Ига Швјонтек која је у прошлогодишњем финалу била успешнија од Американке Коко Гоф резултатом 6:1, 6:3.
Овогодишњи наградни фонд Ролан Гароса увећан је на рекордних 49,6 милиона евра. Победници у синглу у мушкој и женској конкуренцији добиће по 2,3 милиона евра.
* Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
СПОРТ
Обрадовић је открио Хамада и за Спутњик поручио: „Сусрет са Новаком променио је све“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СПОРТ
Ђоковић отворено и искрено – „Кад Надал заврши каријеру отићи ће и део мене“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала