- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић је открио Хамада и за Спутњик поручио: „Сусрет са Новаком променио је све“

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Пратите нас
Хамад Међедовић преко квалификација је обезбедио главни жреб Ролан Гароса што је његов први Гренд слем у каријери. Његов пут од почетка је пратио бивши селектор Дејвис куп репрезентације Богдан Обрадовић, који је за Спутњик говорио о Хамадовом таленту и његовој зрелости, коју поседује са само 19 година.
Један од најтежих путева у квалификацијама за Ролан Гарос имао је управо Хамад Међедовић који је за главни жреб морао да победи Ивана Гакова, Хуана Мартина Серундола и Јеспера Де Јонга. Два пута се вратио после изгубљеног сета и на крају успео да добије карту за свој први Гренд слем у каријери.
Хамад је прекрио лице рукама, спустио се на париску шљаку и тако непомично остао неколико тренутака колико му је требало да схвати какав је подвиг направио са само 19 година. Емотивни Хамад добио је аплаузе, а емотивно је било и у Србији где је његов меч између осталих пратио и Богдан Обрадовић, човек који има велика заслуге за Хамадову каријеру.
© Sputnik / Миљанов корнерБогдан Обрадовић
Богдан Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Богдан Обрадовић

„То је мој играч како да га не пратим. Заиста ми је срце пуно радости, много сам срећан, направио је велики успех. На неки начин сам га открио у Новом Пазару. Наговорио сам Еду, његовог оца, да пређе за Београд до 16 године је био у академији код мене, а онда сам га упознао са Новаком. Ноле му помаже, спојио сам га са најбољим на свету, са њим је и Виктор, окружен је добром екипом. Резултирало је тиме да је направио фантастичан резултат и велики успех“, испричао је Обрадовић за Спутњик.

Међедовић игра изузетно агресиван тенис, а посебно импресионира силина његових удараца коју има са само 19 година. Игра тенис који је другачији од оног којим се служе остали тенисери. Велике наде полаже у снажан сервис, а форхенд му је као прави рафал који нико не би пожелео да мора да врати.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
СПОРТ
Србија са „шест мускетара“ и једном дамом креће у поход на Ролан Гарос

„Хамад ужасно јако удара, има ударце са много спина. Игра нови, модерни тенис, са те стране може само да се надограђује. Очекујем од старијих и да му помогну да се развије, не сумњам да хоће. Драго ми је да после две генерације прво Новака, Јанка, Виктора и Ненада, па потом Филипа, Душана, Миомира и Ласла имамо поново велику наду, односно Хамада“, истакао је Обрадовић.

Код младог српског тенисера одушевљава и зрелост са којом приступа сваком мечу. Против Де Јонга је изгубио први сет резултатом 6:0. Чак и далеко боље рангираним тенисерима та ситуација је безизлазна, али Хамад је заправо тај проблем преокренуо у своју добит.
Анкета
Ко ће освојити Ролан Гарос?
Искористио је лош сет да у својој глави поређа коцкице, схвати где мора да нападне противника, која му је слаба тачка, а шта је оно што мора да избегне. А онда какве мајсторије, каква сигурност, какав повратак.
„Увек имате проблеме код противника, нешто са чиме морате са да прилагодите. Да ли подлози, очекивањима или нервози, морате свему да се прилагодите да бисте се вратили у меч. Ту је разлика, особине великих играча су да се враћају током мечева у којима губе на такав начин. Свака му част“, одушевљен је Обрадовић.
Међедовић са 19 година игра као да је на туру већ неколико година,а заправо је прошле године ушао у топ 500. Ова сезона за њега је почела сјајно, уписао је дебитанску Дејвис куп победу против Виктора Дурасовића из Норвешке, а потом је освојио челенџере у Мађарској и Аустрији.
Видело се и на „Српска опену“ у Бањалуци да Међедовић више није само млада нада српског тениса, већ и зрео играч који је почео да корача стазом успеха. Изгубио је у првом колу од Барере, али тесно 7:6, 7:5. Поштено је намучио Франуцза који је 57. рекет света што довољно говори о томе да Хамад може да се супростави било ком играчу на туру.
Дефинитивно ће Хамад бити право освежење за Ролан Гарос, а колико год далеко буде догурао биће то успех за 19-годишњака који је много учио од Новака Ђоковића. Да је Међедовић упијао савете најбољег на свету види се по његовим резултатима.
Новак му је и честитао на пласману на Ролан Гарос тако што је на друштвеним мрежама поделио његову фотографију уз речи „Ајмо Хаме“.
„Рекао ми је да верујем себи и својим ударцима и држим се тога“, рекао је Међедовић једном приликом о Новаком савету, и изгледа да заиста верује. Због тога што верује постао је као што је Обрадовић рекао „велики играч“, а тај велики играч је тек почео.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СПОРТ
Ђоковић отворено и искрено – „Кад Надал заврши каријеру отићи ће и део мене“
Александар Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Новак је био ту када је Александру било тешко – сада мора против њега
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала