- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац нокаутирао Филипа, па га лако елиминисао – Лајовић предао

© AFP 2023 / ANDREAS SOLAROФилип Крајиновић
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Несвакидашња ситуација догодила се у првом гему меча првог кола Ролан Гароса, када је Американац Франсис Тијафо из непосредне близине лоптицом погодио у врат и нокаутирао Филипа Крајиновића. Од силине ударца, Србин је завршио на земљи, пружена му је лекарска помоћ и јасно је да је све било изузетно болно.
Успео је Крајиновић да се консолидује, да дође себи и да се опорави од шока, али није успео да избегне пораз од фаворизованог Американца, који је славио у три сета – 6:3, 6:4, 6:2.
Иако је до сусрета у Паризу Крајиновић имао позитиван скор са Тијафоом – 2:1 у победама, Американац је успео да дође до изједначења у међусобним дуелима.
Ипак, јасно је да је ситуација са самог почетка меча и те како могла да утиче на завршни епилог, јер се такве ствари изузетно ретко виђају на тениским теренима.
Није Крајиновић личио на себе после тога. Олако је дозволио ривалу да прави брејкове у сва три сета, па је меч окончан већ после два сата и десет минута.
У слично време кад и Крајиновић, свој меч на Ролан Гаросу играо је још један српски тенисер Душан лајовић, који је лако изгубио први сет од Кинеза Жижена Жанга резултатом 6:1.
Чинило се да нешто није у реду са Лајовићем, да би сумњу потврдио медицински тајмаут који је узео по завршетку првог сета.
Ипак, наставио је да се бори, да би при резултату 4:1 за Жанга у другом сету одлучио да преда меч.
Подсетимо, пре тога елиминисан је Хамад Међедовић који је у дебитантском наступу на Гренд слем турниру успео да освоји један сет. У недељу је елиминиса још један српски тенисер Ласло Ђере, док је до сада једини победу забележио Новак Ђоковић, који је после тријумфа пружио подршку српском народу који трпи тортуру на Косову и Метохији.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Ђоковић би све исто урадио: „Косово је наше огњиште, не знам да ли ће ме казнити“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Подкаст
Ђоковићева јасна порука, Јокић и даље чека, а Звезда већ „ради“ | Спутњик спорт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала