- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак ми даје све што ми треба за каријеру“ – Хамадов поклон за рођендан који му је променио живот

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Хамад Међедовић је ових дана у Паризу пропраћен са пуно медијске пажње јер је после тешких противника у квалификацијама изборио учешће на Ролан Гаросу, али и сада када је свет мало боље упознао младу наду српског тениса Хамад жели да сви знају колико му је Новак Ђоковић помогао и колико му и даље помаже како би напредовао што више.
У разговору за сајт АТП Хамад Међедовић је пред први меч на Ролан Гароса открио како је познанство са Новаком Ђоковићем променило његово детињство и касније тениску каријеру.
Хамад је упознавање са Новаком добио као поклон за рођендан, а српски ас верно је пратио развој младог тенисера због чега је касније одлучио да му помогне.
„То је било очево изненађење на мој девети или десети рођендан. Сећам се да сам тренирао и тата ми је пришао и рекао 'дођи, идемо негде'. Отишли смо заједно сам мојим тренером и видео сам да идемо у тренинг центар. До последњег тренутка нисам веровао да ћу га упознати. Сећам се да смо га чекали и да се одједном појавио. Био сам у шоку када сам угледао идола Новака“, рекао је Хамад.
Неколико година касније Међедовић је добио прилику да одради и тренинг са Новаком, а најбољи српски тенисер био је одушевљен и одлучио је да момку из Ноовг Пазара финансијски помогне како би његову каријеру попео на већу лествицу.
„Од њега може много да се научи и на терену и ван њега. Уживам да гледам како је дисциплинован, све што ради - ради за тенис, чак и када не тренира. То ми је рекао више пута. Рекао ми је да тенис мора да се живи чак и када ниси на терену, да мораш да радиш све за своју игру. Када спаваш, када једеш, када било куда идеш - мораш константно да размишљаш о томе шта ће те учинити бољим него што јеси. Тако да, видите да Новак ради - и када не ради. То је најбоља ствар коју видим код њега, стално је у тенису ", објашњава Међедовић.
Неколико година на Новаковој тениској академији било је довољно да се таленат претвори у прави тениски дијамант, а данас је Хамад тенисер који обећава светлу будућност српског тениса.
„Помаже ми финансијски, даје ми његове терене, тренере, шта год ми треба за каријеру. Много ми је помогао, покрио је све што треба професионалном тенисеру, плаћао је за то и још ми плаћа неке ствари“, истакао је Међедовић о Новаку.
У последњих шест месеци Хамад тренира са Виктором Троицким, а ова сарадња већ је донела две титуле на челенџеру као и 168. Место за срппског тенисера на АТП листи што је његов најбољи пласман у каријери.
У првом колу Ролан Гароса Међедовић се састаје против Маркуса Ђирона.
Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Новак рутинском победом кренуо у поход на Ролан Гарос – Ковачевић гледао плес свог идола на шљаци
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Бивши селектори за Спутњик: „Новак фаворит на Ролан Гаросу – Алкарас исфорсиран“
Стефанос Циципас и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Циципас упутио ироничан коментар на Ђоковићев рачун
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала