- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Браво Олга! Српкиња почистила и Италијанку за највећи успех у каријери

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаОлга Даниловић
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Пратите нас
Олга Даниловић, српска тенисерка, пласирала се у треће коло Ролан Гароса после победе над Италијанском Јасмин Паолини резултатом 6:2, 7:5. Олга је једина представница Србије на париској шљаци, а у наредном колу играће против Онс Жабур.
После освојеног челенџера у Мадриду Олга Даниловић поново игра као у данима када је освојила своју прву титулу у Моксви. Бриљантан тенис спаковала је у кофер који је из шпанске престонице пренела на Ролан Гарос, а тамо је наставила редом да чисти противнице.
У другом колу Ролан Гароса Олга је поново добро отворила меч. На старту је спасила две брејк лопте, а потом је у четвртом гему одузела сервис гем Италијанки, да би после потврде брејка стекла сигурну предност.
Новим брејком освојила је сет, а онда су уследили проблеми.Италијанка је повела са великих 5:1 и стигла на гем од изједначења који је потпуно могао да је врати у меч, поготово јер је далеко боље рангирана тенисерка од Олге и вероватно би је такав моментум пробудио из зимског сна.
Међутим, Паолини се ништа није питала! Српска тенисерка господарила је тереном, није се предала и стигла је до изједначења везавши два брејка. Олга се потом поново суочила са брејком лоптама, али их је спасила и повела у другом сету чиме је обезбедила тај-брејк.
Али, тај-брејк је био непотребан! Даниловићева је италијанској тенисерки поново одузела сервис гем и после преокрета у другом сету стигла до нове победе и пласмана у треће коло Ролан Гароса.
У фантастичној је форми српска тенисерка и коначно поново игра са великим осмехом на лицу јер је сигурна у свој тенис, што виде и противнице. У Мадриду је противницама допуштала највише четири гема и то само у два наврата, док је исто важило и на Ролан Гаросу све до меча са Италијанком која није одмакла даље од пет гемова.
Посебно је импрсивно то што Олга од квалификација до другог кола на париској шљаци још увек није изгубила ниједан сет.
Уследила је награда која и није баш била потребна Даниловићевој. У трећем колу играће против маестралне Онс Жабур,а с обзиром да је Тунижанка седма тенисерка света меч ће се играти на неком од већих терена због чега ће Српкиња уживати.
Са друге стране, могао је жреб још мало да сачека са ривалкама из топ десет, али чуда су могућа.
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Русија има ново тениско злато: Мира је још дете – а игра треће коло Ролан Гароса
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Новак налетео на прву мину – Шпанац руског порекла који је Србина послао „на другу планету“
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Романса Руса и шљаке се није добро завршила – Србин наговестио разлог
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала