- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Драма, незапамћени звиждуци и Новакова тактика – Француска остала без представника на Ролан Гаросу

© AP Photo / urelien MorissardТејлор Фриц
Тејлор Фриц - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
Пратите нас
Тејлор Фриц, амерички тенисер, пласирао се у треће коло Ролан Гарооса после драматичног меча против Артура Риндеркнеша, француског тенисера, у ком је славио резултатом 2:6, 6:4, 6:3, 6:4. Фрицова победа остала је у сенци свађе са публиком која му је на крају меча звиждала неколико минута.
Французи неће имати представника у трећем колу Ролан Гароса након што је Артур Риндеркнеш после скоро три сата елиминисан и то тако што је Фриц преокренуо меч.
Фриц јесте био велики фаворит, али домаћа публика потрудила се и превише да подржи свог представника. Ношен енергијом са трибина Риндеркнеш је освојио први сет уз два добијена брејка, а потом се пробудио Фриц.
Публика је постајала све гласнија, звиждуци нису престајали, али Фриц се заинатио и био све бољи. Када је освојио и други сет постало је јасно да ће Француз тешко успети да поново саплете Американца.
Лако је Фриц сломио отпор домаћег тенисера и у наредна два сета, а онда уместо пријатног поздрава са публиком уследио је прст на устима и ућуткивање публике.
Навијачи су почели толико да звижде, а то је само додатно испровоцирало Амриканца који им је иронично слао пољупце и покушао да их ућутка.
Догодила се слична ситуација и када је на исти начин публику поздравио Данил Медведев, међутим Рус није добио толико дуге и гласне звиждуке ии све се завршило кроз неколико тренутака, док је у ситуацији са Американцем трајало минутима.
Риндеркнеш је изашао са терена, а онда после поздрава свом играчу навијачи су остали на трибинама и наставили да звижде толико дуго да Фриц није могао да да ни изјаву.
Марион Бартоли молила је навијаче да сее стишају, а када је поставила питање Американац није могао да је чује. Дао је кратку изјаву, али довољно дугу да додатно наљути Французе.
"Публика је била сјајна заиста, помогли су ми јер су навијали током целог меча", рекао је иронично Фриц. Био је Американац ироничан, али се у његовој изјави крила и истина.
Инат који је публика пробудила код америчког тенисера помогао му је да преокрене меч и почне да игра свој препознатиљив тенис. Био је неприкладан након меча према публици, али можда и са разлогом.
Подсетио је Фриц и на Новака Ђоковића који је много пута током каријере морао да се сусретне са звиждуцима.
Памти се ситуација са Вимблдона 2019. године када је публика навијала за Роџера Федерера,а српски ас успевао да упркос таквом притиску пробуди тај чувени "српски инат" о коме је често говорио.
Спасао је Роџерове меч лопте, а после једне од највећих победа у каријери дао је и једну од најпознатијих изјава у каријери.
"Када су викали Роџер, ја сам чуо Новак", рекао је тада Новак када су га питали како је успео да се носи са публиком.
Американац је научио Новакову лекцију, а биће и више него занимљиво видети како ће бити дочекан у наредном мечу.
Данијел Алтмајер - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Пет и по сати спектакла у Паризу за највеће изненађење Ролан Гароса – Немац у сузама /видео/
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Олга појела „магичну чоколадицу“, видела Србе и славила: „Новак и ја на истом турниру – поносна сам“
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Браво Олга! Српкиња почистила и Италијанку за највећи успех у каријери
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала