- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Олга појела „магичну чоколадицу“, видела Србе и славила: „Новак и ја на истом турниру – поносна сам“

© AFP 2023 / Fabrice COFFRINI Олга Даниловић
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Пратите нас
Насмејана, еуфорична и поносна Олга Даниловић појавила се на конференцији за медије после пласмана у треће коло Ролан Гароса, а онда је пуна утисака говорила о Новаку Ђоковићу, чаробној чоколадици и Ани Ивановић.
„Олакшање, срећа, поносна сам на себе. Заостајала сам 5:1 у другом сету, али борила сам се поен по поен не размишљајући о резултату. Нисам играла добро до тада, али сам увек била присутна, нисам одустајала. Имала сам успоне и падове, уживам у овоме. Осећам да припадам великој позорници,“ почела је Олга Даниловић обраћање медијима у Паризу.
Српска тенисерка савладала је Јасмин Паолини и тако пласманом у треће коло остварила свој највећи успех у каријери. Посебну енергију дали су јој српски навијачи који јој нису сметали ни када су били гласнији него што би требало.
„Било је много српских навијача, поносна сам када видим наше заставе. Лепо је имати подршку, играју сваки поен са мном и гласни су, знам. Пре би ме емоције преплавиле, али мислим да их сада контролишем. Сад уживам, а онда ћу да се спремам за треће коло", рекла је насмејана Олга.
Први сет добила је убедљиво док је у другом имала велики заостатак од 5:1, а онда се десила магија или боље рећи магична чоколадица.
„Мислила сам да ми је пао шећер, мало сам се успорила. Бивши кондициони тренер са којим сам у добрим односима ми је донео чоколадицу, рекла сам 'дај да једем ово видиш да помаже'. Неки гел, шећер, смешно је било. После меча сам му послала да ми је стигао магични гел“, открила је расположена српска тенисерка.
Олга је прва српска тенисерка после осам година која је стигла до трећег кола Ролан Гароса. Претходно је то 2015. године урадила Ана Ивановић.
„Ана Ивановић и Јелена Јанковић су ми биле узори када сам била мала, уз Новака, Виктора Троицког и Јанка Типсаревића. У турниру сам са Новаком, то је лепо. Кад се осећаш лепо на сваком плану, све иде боље, али много је то сати рада на терену и ван њега,“ истакла је Даниловићева.
Наредна противница биће јој Жабур и јасно је да је пред Олгом тежак изазов, али она му се радује.
„Гледала сам је наравно, знам њену игру јер сам је гледала много пута на телевизији. Даћу све од себе, никад себе не отписујем. Она је фаворит, ја ћу да се спремим што боље могу. Сви знамо ко је она и каква је играчица, али верујем у себе и своју борбу, и увек се борим до краја. Не мења доста ритам, незгодна је, али и ја сам леворука, сервис и форхенд су ми оружја кад функцинлонишу,“ рекла је Олга.
Посебну мотивацију српску тенисерка имаће јер ће играти пред већим бројем публике и на већем стадиону.
„Биће треме дефинитивно, али то је увек ту пред меч, позитивна трема.Најважније је да ја нападам и да играм своју игру, а она ако одговори на то, свака јој част.Волим велике стадионе, волим те мечеве, досад сам имала добре партије на већим стадионима“, закључила је Олга Даниловић.
Српску тенисерку очекује и скок на листи, односно 97. место.
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Браво Олга! Српкиња почистила и Италијанку за највећи успех у каријери
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Русија има ново тениско злато: Мира је још дете – а игра треће коло Ролан Гароса
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Новак налетео на прву мину – Шпанац руског порекла који је Србина послао „на другу планету“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала