- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Карлос „ископирао Новака“ – Шпанац фуриозно до четвртфинала

© AP Photo / Thibault Camus)Карлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
Пратите нас
Баш као и Новак Ђоковић и Карлос Алкарас обезбедио је четвртфинале на Ролан Гаросу без изгубљеног сета. У осмини финала елиминисао је Италијана Лоренца Мусетија такође истим резултатом којим је српски ас декласирао Хуана Пабла Вариљаса резултатом 6:3, 6:2, 6:2.
Двојица главних фаворита за титулу на Ролан Гаросу прате један другог у стопу. Одмах након што је свој меч завршио Новак Ђоковић на терен је изашао Карлос Алкарас који је имао истина тежи задатак од српског аса.
Међутим, Шпанац је још једном показао да је невероватан и против Мусетија који је изузетно талентован одиграо је као да се са друге стране мреже налази тенисер који је ван првих сто на свету.
Мусети је отворио меч брејком, Алкарас је нанизао неколико лоших грешака, али било је то заправо само темприрање форме баш као и у Новаковом случају који се у првом гему суочио са брејк лоптом.
Моћни дроп-шотови младог Шпанца поново су летели преко мреже перфектно и тако прецизно да је Мусети само могао да им аплаудира. После враћеног брејка Алкарас је направио нови и повео 1:0 у сетовима.
У другом је био још бољи, потпуно је декласирао Лоренца који уопште није могао да уђе у ритам. Идентичан сценарио пренео се и у трећи сет, а Карлос је меч завршио са 47 винера док је Италијан имао само 17.
Противник шпанског тенисера у четвртфиналу биће Стефанос Циципас који је савладао Себастијана Офнера резултатом 7:5, 6:3, 6:0.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
„Новак је један од најбољих у свим спортовима – обориће рекорд“: НБА ас упоредио Србина са Џорданом
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Ђоковић послао у историју Надалов рекорд у Паризу: „Поносан сам!“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Новак је у четвртфиналу Ролан Гароса – српски ас се поиграо са Перуанцем и заказао окршај са Русом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала