- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сензација на Ролан Гаросу – Белорускиња поражена у спектаклу, пала и Бразилка

© AP Photo / ean-Francois BadiasАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
Пратите нас
Арина Сабаленка, белоруска тенисерка, изгубила је у полуфиналу Ролан Гароса после невероватног меча и победе Каролине Мухове, чешке тенисерке, резултатом 7:6, 6:7, 7:5.
У другом полуфиналу Ига Швјонтек надиграла је Беатриз Мају Хадид из Бразила са 2:0 - 6:2, 7:6. Имала је тенисерка из Бразила шансу да одведе меч у трећи сет, али је изгубила концентрацију у тај-брејку другог сета. Дакле, у финалу ће играти Швјонтек и Мухова.
Ипак, прво полуфинале је било спектакуларније.
Тешко да је у претходних неколико сезона виђен лепши тенис од оног какав су играле Арина Сабаленка и Каролина Мухова у полуфиналу Ролан Гароса, иако се видело да су обе даме у трећем сету изгубиле снагу.
Белорускиња је била велики фаворит, али је Чехиња највећа сензација на турниру и било је јасно да може да игра на све или ништа и да нема шта да изгуби.
Није било лаких препуштања поена нити брејкова, сваки поен обе су зарадиле после силовитог физичког напора, а неизвесност је у првом сету достигла врхунац када је Мухова прва стигла до брејка. Сабаленка је одмах узвратила и полуфиналисткиње су заказале тај-брејк.
Повела је чешка тенисерка у сетовима, помогле су јој Аринине грешке, а онда је спектакуларна борба уследила у другом сету. Колико год новца да је коштала карта за ово полуфинале вредело је.
Херојски су се бориле обе даме, у другом сету су размениле по два брејка па су тако поново морале у тај-брејк, а овога пута била је боља Белорускиња која је форхендима неисцрпно мучила противницу.
Чехиња је одговарала и наставила да игра фантастично и у трећем сету, али се видело да су обе изгубиле доста снаге. Упркос томе, и даље су играле као ће им финале бити једно у каријери.
Арина је активирала винере, шетала Мухову и повела са 5:2. Таман када се чинило да има све у својим рукама и када је стигла до меч лопте на сервис Чехиње, Сабаленка не успева да преломи. Сјајна Мухова спасила је меч лопту форхенд винером и потпуно се вратила у меч односно стигла до изједначења.
Белоруска тенисерка није успела да се врати у ритам, а онда су уследиле две дупле-грешке којима је готово поклонила брејк противници и то у кључном тренутку када је Мухова после тога требало да сервира за меч.
Сигурна Чехиња искористила је прилику и направила највећи успех каријере.
Мију Като - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Правда је достижна – дисквалификована Јапанка освојила Ролан Гарос
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Седмо или прво финале – историја или младост? Познато када Новак и Карлос играју епско полуфинале
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Карлос пре 20 година освојио Ролан Гарос – сада учи новог Карлоса: „Имамо план за Новака“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала