- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Роналдо и даље помера границе – магична цифра за Гиниса

© AP Photo / Árni TorfasonКристијано Роналдо
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
Пратите нас
Португалски суперстар Кристијано Роналдо исписао је историју фудбала као први играч који је одиграо невероватних 200 мечева за национални тим, чиме је ушао у Гинисову књигу рекорда.
Магична цифра је досегнута на далеком Исланду у Рејкјавику, где је управо нападач Ал Насра голом у 89. минуту донео минималан тријумф Португалији - 1:0.
Трновит пут прешао је капитен Португалије, с обзиром на то да је на прошлогодишњем Светском првенству одржаном у Катару изгубио статус стартера, био је и у сузама због елиминације од Марока у четвртфиналу, где је у игру ушао с клупе.
Превалио је и то преко својих леђа Кристијано. Уследила је крупна одлука у каријери и напустио је озбиљно играње фудбала, одласком из Манчестер јунајтеда где га је такође "преслио" на клупу Ерик тен Хаг. Многи су оспоравали такву одлуку, али Кристијано Роналдо упркос томе што има 38 година и даље наставља да помера границе и да обара рекорде, да пише историју модерног фудбала.
Роналдо је прво у марту одиграо 197. меч за национални тим, чиме је претекао фудбалера из Кувајта Бадера Ал-Мутава, да би се потрефило да баш у јубиларном 200. мечу буде херој Португалије и постигне једини гол на северу Европе.
Петоструки освајач Златне лопте стигао је тако до 123. поготка у репрезентативном дресу на јубилеју који га је увео у Гинисову књигу рекорда.
„Срећан сам, невероватан моменат. Никада нисам очекивао да ћу уписати 200 утакмица за национални тим. За мене је то невероватно достигнуће, прелеп је осећај ући у Гинисову књигу рекорда. Специјалан дан, хвала свима, победоносни гол је украсио јубилеј“, рекао је Роналдо.
Када је клупски учинак у питању, Кристијано Роналдо је за Ал Наср одиграо 16 утакмица у лиги Саудијске Арабије и постигао је 14 голова уз две асистенције.
Младен Крстајић  - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
СПОРТ
Крстајић послао поруку „господи“ која га смењује: „Већи сам Бугарин од вас“
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2023
СПОРТ
Србија је имала више среће него памети, свестан је тога и Пикси: „Бод је велики“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала