- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рикардо у сузама напустио Партизан: „Можда се једног дана видимо опет“

© Фото: Скриншот/Јутјуб/ФК ПартизанРикардо Гомеш
Рикардо Гомеш - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
Пратите нас
Рикардо Гомеш напустио је по други пут у каријери Партизан. Искусни нападач родом са Зеленортских острва прелази у катарски клуб Ал Шамал, а у суботу је одрадио последњи тренинг у црно-белом дресу.
Уписао се у историју као најбољи странац по броју постигнутих голова у једној сезони. Рикардо Гомеш је у Партизану боравио у два мандата, у сезони 2018/19. и од 2021. до данас. За то време је постигао 92 гола, одиграо 151 утакмицу и уписао 19 асистенција.
По окончању тренинга дошло је до емотивних сцена, чак и до суза. Након што се поздравио са свим саиграчима и говора које су одржали и тренер Игор Дуљај и капитен Бибарс Натхо.
Израелац је поклонио голгетеру дрес са потписима свих саиграча.
„Kао прво - хвала ти, посебно јер имамо овде много младих играча који могу да науче о томе како се за сваки успех бори и ради напорно и воли овај клуб. За мене, ти ниси само играч или саиграч, ти си мој пријатељ за читав живот. Наше породице су биле заједно и желим ти све најбоље. Ово је за мене веома тужан дан, а са друге стране сам веома срећан. И ја и саиграчи ти желимо све најбоље и волимо те“, рекао је Натхо.
Када је Рикардо требало да одржи говор, међутим, кренуле су му сузе.

„Момци, хвала на свему. Изузетно сам тужан јер напуштам овај клуб, јер сам овде имао живот и ако је то било само три сезоне. Имам осећај као да сам овде петанест година. Хвала вам за све, на односу који смо имали, немам више шта да кажем, јер ми је тешко. Хвала на свему и ко зна, можда се једног дана видимо опет“, са сузама у очима је рекао Рикардо.

Од нападача се опростио и тренер Игор Дуљај.
„Наш Рикардо, који је провео најлепше године у Партизану, физички одлази, али ће увек бити у нашим срцима. Много је дао Партизану и Партизан њему. У своје лично име му се захваљујем што је био део наше породице, што је имао искрен и поштен однос према грбу - што је најважније. Сви знамо да су врата Партизана увек отворена за добре људе и добре играче“, истакао је Дуљај.
Партизану ће на име обештећења за Рикарда Гомеша припасти милион и по евра.
Барак Бахар - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
СПОРТ
Како ће изгледати „нова“ Звезда?
Манчестер сити - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
СПОРТ
Врхунац елитног фудбала или механизам за пуњење џепова?
Садио Мане - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
СПОРТ
Минхен „прогутао“ још једну велику звезду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала