- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

И Наталија и Хамад ће играти на Вимблдону!

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
Пратите нас
Хамад Међедовић, млади српски тенисер, играће на Вимблдону пошто је у финалу квалификација савладао домаћег тенисера Билија Хариса резултатом 6:4, 7:6, 6:4.
Успех каријере направила је и српска тенисерка Наталија Стевановић.
Српска тенисерка изборила је пласман у главни жреб Вимблдона и тиме направила можда и највећи успех у досадашњој каријери! Наталија је била боља од Марине Басолс са 2:0 - 7:5, 7:5.
После Хамадовог успеха, Наталија је само побољшала расположење код тениских љубитеља у Србији. Искусна српска тенисерка први пут се пласирала на неки Грен слем, а то је учинила у доминантном маниру.
Морао је Хамад Међедовић да се суочи са правим тениским мајстором за сервис, али је упркос томе показао Харису своје силовите ударце и боље отворио меч.
Млади српски тенисер искористио је трећу брејк лопту у трећем гему, док он није допустио противнику ниједну шансу после 40 минута.
У другом сету Хамаду је било теже јер је противник погађао више винера, међутим и српски тенисер држао је висок ниво игре па је поново први имао прилику да противнику одузме сервис гем. Након што Међедовић није успео да искористи ту брејк лопту меч је настављен у истом ритму, односно свакоме је стизао до свог сервис гема.
Морао је српски ас и у овом мечу преко тај-брејка, али то није представљало велику проблем Хамаду.
Српски тенисер је уз мини-брејк повео на старту тај-брејка, али Британац се вратио и преокренуо на 3:2. Био је то аларм на који је Међедовић одреаговао и до наредна два поена дошао је врло лако.
Неизвесност првог дела другог сета дефинитивно се пренела на тај-брејк у ком је сервис поново после по једног мини-брејка играо велику улогу. Први је до сет лопте стигао Хамад.
Харис је сервисом успео да је спаси, али је Хамад у кључном тренутку направио нови мини брејк и тако дошао до друге сет лопте коју је овога пута могао да искористи на свој сервис.
У трећем сету Међедовић је наставио са добром игром и са 6:4 је завршио меч, обезбедивши себи место на Вимблдону, што ће њему бити друго појављивање на Гренд слем турниру пошто је раније ове године наступио и на Ролан Гаросу.
Новак Ђоковић и Фелисијано Лопес - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
СПОРТ
„Могу да изгубим само од Новака“: Славни Шпанац обара рекорде на крају каријере
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
СПОРТ
Вимблдон све ближи – Циципас тоне све дубље
Новак Ђоковић, Вимблдон, Лондон - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2023
СПОРТ
Зелена трава „дома“ Новаковог
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала